![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená brokolica so zálievkou z tofu
Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča
Výborne a sýte jedlo, ktorým sa zavďačíte hladným stravníkom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové lievance
Jednoduchá a rýchla príprava, lievance s výbornou chuťou potešia vaše ratolesti na raňajky, večeru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková z bravčového mäsa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...