
Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Nadýchaný perník
Určite sa vám už stalo, že sa ohlásila návšteva a vy im nemáte čo ponúknuť...

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Parené buchty
Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty....

Jogurtovo-višňový koláč starej mamy
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do penista. Do peny potom vmiešame olej a jogurt.

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Ryžové závitky s údeným lososom
Ryžové rolky sú všestranným receptom, ktorý spája tradíciu a kreativitu....

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou
Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

Krehký makovo-jablkový koláč
Jednoduchý na prípravu, pre milovníkov makových a jablkových koláčov.

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Repasované dubajské makrónky
Tak som neodolala a podujala som sa vyskúšať maškrtu inšpirovanú chuťou virálnej dubajskej čokolády...

Praženica s ovsenými vločkami
Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé....

Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...

Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Tvarohová roláda s čučoriedkami
Pre milovníkov rolád na rôzne príležitosti, dnes v čokoládovej bublinkovej poleve.

Karfiolová roláda
Tento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci....

Šalát - nátierka z Poľska
Priateľka z Ukrajiny žila 9 rokov v Poľsku a tam je vraj takéto jedlo úplne bežné, len ona to spravila nahrubšie, pokrájané ako šalát a ja to tu prezentujem postrúhané najemno ako nátierku....

Pirôžky, šišky a buchtičky z jedného cesta
Kysnuté cesto ako vatička, mäkké a nadýchané aj na druhý deň. Výborne na pirôžky, ...

Francúzske srdiečka
Tento recept doniesla dcéra z Francúzska pred cca 30 rokmi. Preto im hovoríme francúzske srdiečka....

Avokádová nátierka s cottage
Je to úplne jednoduchá fit nátierka, hotová za pár minút. A navyše zdravá a plná...

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Dubajské palacinky
Pripravíme si cesto na palacinky. Do vlažného mlieka vmiešame vajcia, pridáme minerálku, práškový, ...

Venčeky z lístkového cesta
Tento recept som jedným okom zazrela niekde na nete a vedela som, že ho musím vyskúšať....

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

Škótske vajcia
V podstate vajcia namäkko obalené v mäsovej zmesi a usmažené v trojobale.

Waflové rozetky
Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangov podobne ako šišky či fánky....

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári...