Expresné indické zeleninové curry videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 15. novembra 2022

Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku. Recept je veľmi variabilný, skôr je to taký manuál, dosadíš tam už Zobraziť celý popisĎalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku. Recept je veľmi variabilný, skôr je to taký manuál, dosadíš tam už čo len chceš ty!

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ČL
1 ks
1 PL nastrúhaný
1 ČL nastrúhaný
1 ČL drvená
1 ČL
1 ČL
1 PL
1/2 ks
3 ks veľké
1 hrsť
1 hrsť
1 ks
500 ml
1 hrsť
200 ml




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici / hrnci rozpusti na miernej teplote ghee a pridaj tam potom horčičné semiačka. Za stáleho miešania ich pomaly opraž, až kým nezačnú pukať a tancovať. V tomto bode tam prihoď nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú osoľ a okoreň. Pár minút ju mierne orestuj.

  2. 2

    Na rad prichádzajú voňavé nevyhnuteľnosti indickej kuchyne - koreniny. Hoď do panvice zázvor, cesnak, rímsku rascu, škoricu, kajenskú papriku, curry korenie a na malé kocky nakrájaný sladký zemiak (batat), kľudne aj so šupkou, nemusíš ho olúpať, stačí dôkladne umyť. Pár minút to tam na stále miernej teplote orestuj a priveď všetko k životu.

  3. 3

    Paradajky nakrájaj na kocky a šupni ich aj s ich prípadne vytečenou šťavou do panvice. Prihoď tam nejakú random zeleninu, ideálne niečo, čo ti leží v mrazničke, zo všetkého za hrsť. V tomto prípade je to zelená fazuľka a hrášok. Implementuj tam ešte jeden bobkáč a zmes zalej vývarom. Priveď do varu a vsyp tam nakoniec ešte hrsť šošovice pre extra proteín. Nechaj to bublať na miernej teplote asi 15 minút, občas premiešaj.

  4. 4

    Prilej kokosové mlieko (alebo aj obyčajné, či sójové), trošku to znova rozriediš, priveď naspäť do varu, stiahni na miernu teplotu a var posledných 10 minút, kým sa zemiaky nedovaria domäkka.

  5. 5

    Podávaj s ryžou / naan chlebíkom, čerstvou čili papričkou a dozdobené koriandrom, alebo nasekanou cibuľkou.

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať - môj Instagram: @walrus.buko

Diskusia k receptu

blogbusker
Jasné, moja chyba! 😀 Použil som vegan ghee, dá sa kúpiť online, idem to tam dopísať, ďakujem za upozornenie! Prípadne treba použiť olej a je to 😀




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia