Zemiakové fašírky
Zemiakové fašírky

Pečené vylepšené zemiakové fašírky

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 20:16
Pečené vylepšené zemiakové fašírky
Foto: helena10

Množstvo potravín dávam od oka, nemeriam, nevážim. Spotrebovala som, čo bolo treba z chladničky. Zemiakové placky nám chutia teplé ale aj studené.

30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

 uvarené popučené
2 ks
 (zelená vňať)
 drvené jemné
 domáca
 (eidam 30 %)




Postup

  1. 1

    V miske vymiešam popučené varené zemiaky, zemiakovú kašu, vajcia, narezanú vňať petržlenu i jarnej cibuľky. Osolím, okorením. Zahusťujem jemne drvenými vločkami, domácou strúhankou a pridám nastrúhanú diétnu salámu, tvrdý syr a jemne premiešam. Masu nechám chvíľu stáť.

  2. 2

    Zo zmesi naberám rovnaké množstvo porcovačkou na ryžu, tvarujem guľky, ktoré potom prstami roztlačím na fašírky. Veľmi jemne ich obalím v strúhanke. Nepoužijem strúhanky veľa, aby povrch nebol tvrdý.

  3. 3

    Fašírky ukladám na papier na pečenie, ktorým som vystlala vnútro plechu. Pokvapkám ich olejom (alebo potriem mašlovačkou) a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 15-20 minút. Potom fašírky obrátim a opäť pokvapkám povrch fašírok olejom. Pečiem znova 15-20 minút. Kontrolujem.

  4. 4

    Ako príloha bol u mňa len hlávkový šalát s nálevom a naši mali domácu tatársku omáčku, čerstvú zeleninu.

Diskusia k receptu