Zemiakovo-kapustové placky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 4. marca 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 53 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Rýchly a jednoduchý recept na tradičnú slovenskú špecialitu.

Šikovný recept inšpirovaný receptom na Rýchle zemiakovo-kapustové placky od Varecháča Elixir - tam nájdete aj textový prepis zoznamu surovín, keby ste nestíhali opisovať z videa.

Suroviny

4 ks (stredne veľké)
4 PL (kopcom)
1 ks
2 strúčiky
2 PL (nakrájaná na kocky, kopcom)
2 PL
2 ks
1 PL

Postup

  1. 1

    Očistíme si cesnak a cibuľu, cibuľu rozkrojíme na polovice. Takto hodíme do mixéra a rozmixujeme na malé kúsky, nie na kašu.

  2. 2

    Očistíme si zemiaky, pridáme k cibuli a opäť mixujeme zemiaky na malé kúsky.

  3. 3

    Nachystáme si kyslú kapustu, vodu z nej vyžmýkame (môžeme odložiť na neskôr, napr do polievky) a pridáme k zemiakom. Len veľmi krátko mixujeme.

  4. 4

    Rozklepneme do zmesi dve vajcia, pridáme rascu, soľ a kocky šunky a premiešame.

  5. 5

    Na troche oleja opekáme z oboch strán do hneda.

  6. 6

    V tejto kombinácii chutí som na Slovensku poznala kapustovú plnku v osúchoch, nostalgická chuť... No aspoň viem, čo budem chcieť v blízkej dobe piecť. :)




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
pekné, toto mám rada na rôzne spôsoby. Ale ak môžem, daj si z názvu preč fotorecept (nemáš fofo postupu), lebo ťa tu niektorí zjedia.
Vymazať
krásne sa ti vydarili.-)))) u nás je to veľmi obľúbené jedlo, lebo mám svoju sudovú kapustu..véééľmi chutné.-)
Vymazať
ohromne sa núkajú z taniera, farba dobrá, hrúbka akurát, načo som tu liezla, placky môžem kedykoľvek, ale aj všetci doma, aj u nás sú toto zimné rýchle večere, ja kapustu len pokrájam a primiešam do cesta, niekedy ani to nie a dá sa aj na plech do zemiakovej baby
Vymazať
ja by som ti zožrala fotorecept aj keby si ku každému bodu dala úvodné foto ;-) nehodíš jednu? p.s. určite ťa nezjeme, bola by ťa škoda ;-)
Vymazať
mne by aj bez sunky stacilo alebo s orestovanou slaninkou,mas ich krasne na fotke..:-) toto nesklame nikdy,jesen-zima najviac frcime na takychto dobrotach...