Rýchle zemiakovo-kapustové placky

elixir - fotkaelixir, 2. júla 2013
Rýchle zemiakovo-kapustové placky
Foto: elixir

...pre uponáhľané pracujúce ženy, túžiace po domácej strave, ktoré akurát potrebujú všetko zmiešať v jednej miske a opražiť na jednej panvici. K tomuto jedlu Zobraziť celý popis...pre uponáhľané pracujúce ženy, túžiace po domácej strave, ktoré akurát potrebujú všetko zmiešať v jednej miske a opražiť na jednej panvici. K tomuto jedlu ma inšpirovala @lenkapalenka s jej výborným receptom Zemiakové placky s kyslou kapustou.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (stredne veľké)
4 PL (kopcom)
1 ks
2 strúčiky
2 PL (nakrájaná na kocky, kopcom)
2 PL
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme si cesnak a cibuľu, cibuľu rozkrojíme na polovice. Takto hodíme do mixéra a rozmixujeme na malé kúsky, nie na kašu.

  2. 2

    Očistíme si zemiaky, pridáme k cibuli a opäť mixujeme zemiaky na malé kúsky.

  3. 3

    Nachystáme si kyslú kapustu, vodu z nej vyžmýkame (môžeme odložiť na neskôr, napr do polievky) a pridáme k zemiakom. Len veľmi krátko mixujeme.

  4. 4

    Rozklepneme do zmesi dve vajcia, pridáme rascu, soľ a kocky šunky a premiešame.

  5. 5

    Na troche oleja opekáme z oboch strán do hneda.

  6. 6

    V tejto kombinácii chutí som na Slovensku poznala kapustovú plnku v osúchoch, nostalgická chuť... No aspoň viem, čo budem chcieť v blízkej dobe piecť. :)

Diskusia k receptu

dada777
pekné, toto mám rada na rôzne spôsoby. Ale ak môžem, daj si z názvu preč fotorecept (nemáš fofo postupu), lebo ťa tu niektorí zjedia.
izabella929
krásne sa ti vydarili.-)))) u nás je to veľmi obľúbené jedlo, lebo mám svoju sudovú kapustu..véééľmi chutné.-)
havino
ohromne sa núkajú z taniera, farba dobrá, hrúbka akurát, načo som tu liezla, placky môžem kedykoľvek, ale aj všetci doma, aj u nás sú toto zimné rýchle večere, ja kapustu len pokrájam a primiešam do cesta, niekedy ani to nie a dá sa aj na plech do zemiakovej baby
eviana
mňaaaaam... presne na takéto niečo mám práve chuť... vymeníš za pol kráľovstva? :)))
irenaw
ja by som ti zožrala fotorecept aj keby si ku každému bodu dala úvodné foto ;-) nehodíš jednu? p.s. určite ťa nezjeme, bola by ťa škoda ;-)
afataga
takyto rcp mam uz davno zapiasany, ale este som ich neskusala, ale vyzeraju naramne dobre, tak asi uz konecne skusim
marianne
mne by aj bez sunky stacilo alebo s orestovanou slaninkou,mas ich krasne na fotke..:-) toto nesklame nikdy,jesen-zima najviac frcime na takychto dobrotach...
elixir
Mnam, vsetky tie placky v danych linkoch su krasne, hned by som pojedla:) a dakujem za nahliadnutie a pekne slova:)
luss44
včera k večeri vyskúšané a výborné, u nás teda bez rasce ale s trochou majoránky, tá mi v plackách musí zavoňať. Kapustu som nemixovala, len prekrojila na polovicu tak ako bola na doske a pridala k zemiakom. Vďaka @Elixir za rcp a aj @Redakcia za dobrý tip v plackovej edícii :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia