Cuketovo-syrové fašírky

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. júla 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 21 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Bezmäsité fašírky z cukety.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny na fašírku.

  2. 2

    Cuketu si na jemno nastrúhame. Tak ako som v predchádzajúcom recepte na polievku písala, že som použila polovicu očistenej cukety, Ak máte mladú nemusíte čistiť môžete nastrúhať celú. Trochu ju nasolíme a necháme odležať. Taktiež si nastrúhate syr. Ja som dala polovicu údeného a polovicu neúdeného syra Eidam. Cuketu som dobre vyžmýkala pridala korenie, mletú rascu, majoránku, pretlačený cesnak a vajíčka.

  3. 3

    Suroviny som dobre vymiešala a videlo sa mi to riedke, tak som pridala trocha strúhanky a robila fašírky, ktoré som na oleji vyprážala.

  4. 4

    Podávala som s pečenými zemiakmi. Tie som si uvarila v kožke, nakrájala na plech kde som dala papier na pečenie na polovice, každú som natrela olivovým olejem trochu nasolila a posypala mletou rascou. Upiekla v rúre.

  5. 5

    K tomu som podávala cesnakový dip. Tatarská omáčka pochúťková smotana cesnak a mleté korenie som dobre premiešala. No a obed bol hotový.

  6. 6

    Tiež neuvádzam presne suroviny záleží na Vás koľko Vás je doma stravníkov.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Robím skoro tak isto, ale len s neúdeným syrom. Tvoje budú ešte chutnejšie. Máš ich krásne. My ľúbime. S tatarskou alebo s dipom s kyslej smotany, či jogurtu sú super. Na budúce budú s údeným syrom, podľa Teba.
Kto má rád zeleninové fašírky, tak určite vyskúšajte. Môžu sa aj upiecť v rúre.
Vymazať
Tak to je zase něco pro mně. To klidně udělám na oběd a večer si je dám studené s okurkovým salát se zakysanou smetanou. V rohu jsem zahlédl konvici na vodu s filtrem. Tu jsme nedávno koupili a byl to jeden z nejlepších nákupů, To je prostě paráda. Srdečně zdravíme a opatrujte se.
Vymazať
Robil som ich sú vynikajúce! Hodili sa k prívarku z fazuľky... vďaka za recept.


1x haji
Vymazať
@Kimlo tak to ma naozaj teší a som rada, že chutili. Dala by som si. U nás dnes tekvicový prívarok dusené mäsko a varené zemiaky poliate maslom s cibuľkou a petržlenovou vniatkou.
Vymazať
Je to super , ale ja namiesto strúhanky ak je to riedke pridávam ovsené vločky.