Kalamáre

Kalamáre ako ingrediencia v receptoch:

  • Španielska panvica – valencijská ryža

    Španielska panvica – valencijská ryža

    Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky. Kalamáre očistíme a nakrájame na prúžky.

  • Kalamare na rychlo

    Kalamare na rychlo

    Dalšia naša chuťovka od mora

  • Plnené kalamáre

    Plnené kalamáre

    ... je to rychlovka aj je to mnamka

  • Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY

    Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY

    Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, prípadne inými exhalátmi. Majú jemnú chuť, ktorá sa dá zvýrazniť koreninami, bylinkami, omáčkami. Táto omáčka sa mi...

  • Ligne calamari - kalamáre

    Ligne calamari - kalamáre

    neviem ako sa to povie po slovensky ale v chorvačtine su to ligne, v taliančine calamari-hlavne su to neake morske priserky straaaaaaaaaasne dobreeeeeeeee!!!!!!!zbožnujem morske ryby, všetky prišerky, a žraloka čerstveho vytiahnuteho z mora vacšinou pečene na grile(to ma na...

  • Smažené kalamáre ve vínnom cestíčku

    Smažené kalamáre ve vínnom cestíčku

    Nemám ráda jídlo, které na mě z talíře mrká, takže celé chobotničky nebo olihně prostě nemůžu, ale kalamárové kroužky - to už nikam neuteče a ani se tak vyčítavě nekouká :) Takto obalené a osmažené jsou...

  • Plnené kalamáre

    Plnené kalamáre

    Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný na drobno, petržlenovú vňať a citrónovú kôru. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  • Plnené kalamáre na portugalský spôsob (fotorecept)

    Plnené kalamáre na portugalský spôsob (fotorecept)

    Včera som sa takmer zadusila kostičkou z kapra (to sa mi stalo prvýkrát v mojom živote), tak som sa rozhodla, že dnes urobím niečo diétne a bez kostí. V Portugalsku v Sintre sme v jednej malej...

  • Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

    Hubové rizoto s grilovanými kalmármi

    V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne okoreníme mletým bielym korením a dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Kalamáre

    Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist