Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 24. decembra 2019
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 24. decembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Suroviny
2 kg |
|
|
|
|
|
5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Tradičný zemiakový šalát: | |
5 kg |
|
1,35 kg |
|
500 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
1 kg |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, vo vajíčku a v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Obalené filety vypražíme v rozpálenom oleji.
- 2
Tradičný zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Mrkvu očistíme a uvaríme domäkka. Zemiaky nakrájame na drobné kocky, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, mrkvu, najemno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu a korenie. Premiešame a dochutíme soľou, cukrom a nálevom z uhoriek alebo octom. Dáme vychladiť.
Tiež vyprážaná ryba:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu