Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom

Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 24. decembra 2019
Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

2 kg
5 ks
Tradičný zemiakový šalát:
5 kg
1,35 kg
500 g
200 ml
100 g
1 kg
300 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, vo vajíčku a v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Obalené filety vypražíme v rozpálenom oleji.

  2. 2

    Tradičný zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Mrkvu očistíme a uvaríme domäkka. Zemiaky nakrájame na drobné kocky, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, mrkvu, najemno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu a korenie. Premiešame a dochutíme soľou, cukrom a nálevom z uhoriek alebo octom. Dáme vychladiť.

Diskusia k receptu