Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
800-1 000 g (filety) |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
300 g |
|
z 1 biocitróna |
|
|
|
20 g |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Zemiakový šalát: | |
100 g |
|
100 g |
|
80 g sterilizovaný |
|
100 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
30 g |
|
50 ml |
|
80 g |
|
3 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z jedného biocitróna rozmixujeme v mixéri.
- 2
Sumca rozkrájame na rovnaké filety, osolíme okoreníme. Obaľujeme postupne v múke, v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na oleji dozlatista.
- 3
Zemiakový šalát: V šupke uvarené vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme najemno nasekanú sparenú cibuľu, pridáme hrášok, najemno nasekanú uhorku a uvarenú mrkvu.
- 4
Pripravíme nálev z octu, cukru a trošky vody, ktorý dochutíme soľou a korením. Zalejeme ním šalát a pridáme horčicu, majonézu a worcester a zľahka premiešame. Šalát necháme odležať v chladničke.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu