Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 8. marca 2012

Suroviny

6 ks veľké
1 ks
250 g
3 strúčiky
2 PL
125 ml




Postup

  1. 1

    Väčšie zemiaky umyjeme, rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 50 minút.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené zemiaky prekrojíme na polovice a vyberieme vnútro. Odložíme bokom.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia zemiakov si pripravíme náplň. Umytý baklažán nakrájame na malé kocky, posolíme a necháme "vypotiť".

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňóny nakrájame na menšie kusy.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si bylinky, chilli papričku a cesnak.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Saturejku a oregáno nasekáme, tymián oberieme zo stoniek. Chilli papričku nadrobno nakrájame.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V panvici rozohrejeme olej, pridáme baklažán a krátko opražíme.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K baklažánu pridáme šampiňóny,

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    chilli papričku, tymián, saturejku a oregáno. Spolu opekáme cca 5 minút. Osolíme a pridáme čierne korenie.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Náplň zahustíme 2 zarovnanými lyžicami strúhanky.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pretlačený cesnak.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zmesou naplníme zemiakové šupky.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vybraté stredy zemiakov zmiešame s "jogurtom", osolíme

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a navrstvíme na zemiaky. Na každý zemiak uložíme malú vetvičku rozmarínu.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 20 minút, v závere rúru prepneme na gril.

    Zemiaky plnené baklažánom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

bejgi
výzerá to taaak chutnee, joj už je po 6tej hodine a vy mi tu robíte také chúťky, mňam :)
danielas
Wow !!! Vyzerá to úžasne,ja len zíram...dobrota nad dobroty.Si umelec :)
irenaw
teraz nechcem krivdiť guľkám, ktoré som práve obdivovala, ale kam sa hrabú na tieto zemiaky. mňaaam, toto spravím čím skôr, už aj si to píšem :O)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia