Teplý šalát
Zeleninový šalát z rúry
Autor receptu: redakcia
Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny.
Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto
teplému šalátu nezameniteľný taliansky šmrnc.
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažán a papriku očistíme, zbavíme
jadrovníka, umyjeme a nakrájame nahrubo.
Huby očistíme a nakrájame na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Neošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme
nožom. Paradajky umyjeme a osušíme.
Všetko naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Lístky byliniek otrháme zo stoniek,
zmiešame s olivovým olejom a semienkami
fenikla, bohato dochutíme soľou a čerstvo
zomletým čiernym korením. Zmesou potrieme zeleninu na plechu. Pečieme v rúre
vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
- Šalát umyjeme a odstredíme. Pokvapkáme balzamikovým octom, primiešame
olivy, kapary. Upečenú zeleninu necháme
trochu vychladnúť. Tesne pred podávaním
ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym
korením, posypeme šalátom a podávame.