Teplý šalát

Zeleninový šalát z rúry

Autor receptu: redakcia

Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto teplému šalátu nezameniteľný taliansky šmrnc.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Baklažán a papriku očistíme, zbavíme jadrovníka, umyjeme a nakrájame nahrubo. Huby očistíme a nakrájame na polovice. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Neošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme nožom. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetko naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Lístky byliniek otrháme zo stoniek, zmiešame s olivovým olejom a semienkami fenikla, bohato dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Zmesou potrieme zeleninu na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.
  3. Šalát umyjeme a odstredíme. Pokvapkáme balzamikovým octom, primiešame olivy, kapary. Upečenú zeleninu necháme trochu vychladnúť. Tesne pred podávaním ochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme šalátom a podávame.