Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...
Suroviny
| 1 ks stredný |
|
| (uvarené v šupke) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml (12 %) |
|
| 2 - 3 ks |
|
| 100 ml |
|
| strúhaný |
|
| Filé z aljašskej tresky na masle: | |
| 3 ks (filé) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Domáca tatárska omáčka: | |
| 1 malý pohár |
|
| 1/2 ks |
|
| 3 - 5 ks (+ sladkokyslý nálev) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Predvarený karfiol nechám bez nálevu na tanieri vychladnúť a potom ružičky nakrájam pozdĺžne na menšie časti. Vývar z karfiolu použijem do polievky. Vychladené zemiaky uvarené v šupke v osolenej vode zbavím šupky a nakrájam na mesiačiky.
- 2
Do olejom vymasteného pekáča 28x18x8 cm ukladám vrstvu mesiačikov zemiakov. Osolím podľa potreby. Na zemiaky dávam vrstvu nakrájaného karfiolu a tiež podľa potreby osolím. Tretia vrstva sú opäť zemiaky v menšom množstve a posolené. Navrch uložím tenšie plátky masla.
- 3
Dávam piecť do vyhriatej rúru na 200 stupňov na 20-30 minút. Po polhodine ich zalejem poriadne vymiešanou zmesou smotany, mlieka, vajec, soli a na záver primiešam strúhaný tvrdý syr podľa vlastného uváženia. Pečiem podľa potreby na 180-190 stupňoch. Kontrolujem.
- 4
Rybie filé na masle: Rozmrazené filé opečieme na masle, okoreníme a nakoniec osolíme.
- 5
Domácu tatársku omáčku si pripravím z majonézy pridaním a vymiešaním nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhaných sladkokyslých sterilizovaných uhoriek s trochou nálevu. Dochutím ešte troškou mletého čierneho korenia. Dochutenie si urobte podľa vlastnej chuti...
Tiež zapekaný karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu