Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 14:24
Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Foto: helena10

Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Suroviny

1 ks stredný
 (uvarené v šupke)
200 ml (12 %)
2 - 3 ks
100 ml
 strúhaný
Filé z aljašskej tresky na masle:
3 ks (filé)
Domáca tatárska omáčka:
1 malý pohár
1/2 ks
3 - 5 ks (+ sladkokyslý nálev)



Postup

  1. 1

    Predvarený karfiol nechám bez nálevu na tanieri vychladnúť a potom ružičky nakrájam pozdĺžne na menšie časti. Vývar z karfiolu použijem do polievky. Vychladené zemiaky uvarené v šupke v osolenej vode zbavím šupky a nakrájam na mesiačiky.

  2. 2

    Do olejom vymasteného pekáča 28x18x8 cm ukladám vrstvu mesiačikov zemiakov. Osolím podľa potreby. Na zemiaky dávam vrstvu nakrájaného karfiolu a tiež podľa potreby osolím. Tretia vrstva sú opäť zemiaky v menšom množstve a posolené. Navrch uložím tenšie plátky masla.

    Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka - obrázok 2
  3. 3

    Dávam piecť do vyhriatej rúru na 200 stupňov na 20-30 minút. Po polhodine ich zalejem poriadne vymiešanou zmesou smotany, mlieka, vajec, soli a na záver primiešam strúhaný tvrdý syr podľa vlastného uváženia. Pečiem podľa potreby na 180-190 stupňoch. Kontrolujem.

  4. 4

    Rybie filé na masle: Rozmrazené filé opečieme na masle, okoreníme a nakoniec osolíme.

  5. 5

    Domácu tatársku omáčku si pripravím z majonézy pridaním a vymiešaním nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhaných sladkokyslých sterilizovaných uhoriek s trochou nálevu. Dochutím ešte troškou mletého čierneho korenia. Dochutenie si urobte podľa vlastnej chuti...

Diskusia k receptu