Zapekaný karfiol

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka

Autor receptu: helena10

Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Suroviny

Postup

  1. Predvarený karfiol nechám bez nálevu na tanieri vychladnúť a potom ružičky nakrájam pozdĺžne na menšie časti. Vývar z karfiolu použijem do polievky. Vychladené zemiaky uvarené v šupke v osolenej vode zbavím šupky a nakrájam na mesiačiky.
  2. Do olejom vymasteného pekáča 28x18x8 cm ukladám vrstvu mesiačikov zemiakov. Osolím podľa potreby. Na zemiaky dávam vrstvu nakrájaného karfiolu a tiež podľa potreby osolím. Tretia vrstva sú opäť zemiaky v menšom množstve a posolené. Navrch uložím tenšie plátky masla.
  3. Dávam piecť do vyhriatej rúru na 200 stupňov na 20-30 minút. Po polhodine ich zalejem poriadne vymiešanou zmesou smotany, mlieka, vajec, soli a na záver primiešam strúhaný tvrdý syr podľa vlastného uváženia. Pečiem podľa potreby na 180-190 stupňoch. Kontrolujem.
  4. Rybie filé na masle: Rozmrazené filé opečieme na masle, okoreníme a nakoniec osolíme.
  5. Domácu tatársku omáčku si pripravím z majonézy pridaním a vymiešaním nadrobno nakrájanej cibule, nastrúhaných sladkokyslých sterilizovaných uhoriek s trochou nálevu. Dochutím ešte troškou mletého čierneho korenia. Dochutenie si urobte podľa vlastnej chuti...