Hovädzia polievka

Vývar s hovädzinou a so zeleninou

Autor receptu: redakcia

140 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi tri litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi dve hodiny.
  2. Fenikel umyjeme a vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu, zemiaky a stonkový zeler očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
  3. Mäso z vývaru vyberieme. Vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú orestovanú zeleninu. Pridáme drvené paradajky, najemno nasekaný cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme.
  4. Uvarenú kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri servírovaní vložíme do taniera a zalejeme pripravenou polievkou so zeleninou.