Hovädzia polievka
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi tri litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi dve hodiny.
- Fenikel umyjeme a vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu, zemiaky a stonkový zeler očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko
orestujeme.
- Mäso z vývaru vyberieme. Vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú orestovanú zeleninu. Pridáme drvené paradajky, najemno nasekaný cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko
povaríme.
- Uvarenú kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri servírovaní vložíme
do taniera a zalejeme pripravenou polievkou so zeleninou.
|