Nie je síce pravá talianska a nechutí ako z pizzérie, ale nám doma chutí :)
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho napučať.
- 2
Vypracujeme cesto z múky, oleja, vody, soli, mletej rasce. Do cesta zapracujeme aj kvások. Cesto necháme na teplom mieste chvíľu vykysnúť. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 bochníčky. Každý bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Plech si potrieme olejom a položíme naň vyvaľkané cesto, ktoré jemne potrieme olivovým olejom.
- 3
Do rajčinového pretlaku roztlačíme cesnak a pridáme acidko. Zmes vymiešame a natrieme na pizzu.
- 4
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a zmiešame ju s tuniakom. Šťavu z tuniaka na pizzu nedávame. Zmes navrstvíme na pizzu a podľa chuti okoreníme oreganom a bazalkou (kto má rád štipľavé jedlá, môže použiť pletú štipľavú papriku).
- 5
Pizzu vložíme do rúry a pečieme cca 6-10 minút (podľa hrúbky cesta) pri teplote 250°. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu