Tuniaková pizza
Autor receptu: luckala1
Nie je síce pravá talianska a nechutí ako z pizzérie, ale nám doma chutí :)
4 porcie |
30 minút príprava |
6-10 minút na 250 °C |
Postup
- Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho napučať.
- Vypracujeme cesto z múky, oleja, vody, soli, mletej rasce. Do cesta zapracujeme aj kvások. Cesto necháme na teplom mieste chvíľu vykysnúť. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 bochníčky. Každý bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Plech si potrieme olejom a položíme naň vyvaľkané cesto, ktoré jemne potrieme olivovým olejom.
- Do rajčinového pretlaku roztlačíme cesnak a pridáme acidko. Zmes vymiešame a natrieme na pizzu.
- Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a zmiešame ju s tuniakom. Šťavu z tuniaka na pizzu nedávame. Zmes navrstvíme na pizzu a podľa chuti okoreníme oreganom a bazalkou (kto má rád štipľavé jedlá, môže použiť pletú štipľavú papriku).
- Pizzu vložíme do rúry a pečieme cca 6-10 minút (podľa hrúbky cesta) pri teplote 250°. Dobrú chuť!