Tuniaková pizza

Autor receptu: luckala1

Nie je síce pravá talianska a nechutí ako z pizzérie, ale nám doma chutí :)

4
porcie
30 minút
príprava
6-10 minút
na 250 °C

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho napučať.
  2. Vypracujeme cesto z múky, oleja, vody, soli, mletej rasce. Do cesta zapracujeme aj kvások. Cesto necháme na teplom mieste chvíľu vykysnúť. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 bochníčky. Každý bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Plech si potrieme olejom a položíme naň vyvaľkané cesto, ktoré jemne potrieme olivovým olejom.
  3. Do rajčinového pretlaku roztlačíme cesnak a pridáme acidko. Zmes vymiešame a natrieme na pizzu.
  4. Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a zmiešame ju s tuniakom. Šťavu z tuniaka na pizzu nedávame. Zmes navrstvíme na pizzu a podľa chuti okoreníme oreganom a bazalkou (kto má rád štipľavé jedlá, môže použiť pletú štipľavú papriku).
  5. Pizzu vložíme do rúry a pečieme cca 6-10 minút (podľa hrúbky cesta) pri teplote 250°. Dobrú chuť!