Tekvicový prívarok s pečenou klobásou a žemľovou knedľou

olinecka - fotkaolinecka, 10. júla 2014
Tekvicový prívarok s pečenou klobásou a žemľovou knedľou
Foto: olinecka

Taketo dobroty varim veľmi rada.

8-9
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 - 2 kg
 na dusenie
1 bal.
podľa chuti
 na dochutenie
 na dochutenie
 podľa potreby
1 kg (špekačiky)
podľa potreby alebo olej
Žemľova knedľa:
7-8 ks alebo rožky
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2-3 ks
 na dochutenie
Ešte potrebujeme:




Postup

  1. 1

    Pripravime si najprv knedľu.Rožky alebo žemle nakrajame na kocky pridame muku ,krupicu ,mlieko, žltka soľ podľa chutí nakrajanu pažitku a petržlenovu vňať z bielkov urobime tuhy sneh,ktory vmiešame do celej masy všetko dobre premiešame.Zmes musi byť vlačna môžme pridať viac mlieka podľa uvaženia.Všetko dame do mikrotenoveho sačka a zrolujeme boky previažeme niťou ,cvernou.Vložime do vricej vody a varime 35-40minut.Pokrievku počas varenia neodkryvame.Uvarenu vyberieme z hrnca.

  2. 2

    Tekvicu si okrajeme a očistime od semiačok nadrobno nastruhame.Maslo roztopime pridame tekvicu ,soľ a nadrobno nakrajany kôpor,dusíme asi 20 minut.Zahustime smotanou v ktorej sme rozhabarkovali hladku muku asi 2 PL prelejeme cez sitko ,aby sme nemali hrčky z muky.Dochutime cukrom a octom.

  3. 3

    Klobasy pozakravame a dame do misy v ktorej sme roztopili masť,opečieme zo všetkych stran a nakoniec posypeme zľahka červenou mletou paprikou,aby sa nespalili.Prajem všetkym dobru chuť.Namiesto klobasok môže byť pečeny plneny bôčik.

Diskusia k receptu

izabella929
tak toto jedlo v tejto podobe veru chutí aj mne...pekne sa ti vydarilo Olinečka.-)
jozka2
Olinecka,velmi si dobre vavarila,vyzera to velmi chutne
aroooo
Toto som robila pred týždňom, len kôpor som dala na záver pred vypnutím sporáka, príloha cestoviny - vrtuľky, no čo povedať, 2x som si pridala a musela som vážne oddychovať.....
evanaaa
Aj ja som robila tekvicový prívarok, k tomu mäso na šťave. Ale miesto knedle nám to chutí s chlrbíkom, ináč som ešte neskúšala. A tiež dávam kôpor úplne pred koncom, aby sa dlho nevaril, inak to máš pekné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia