Hubový tatarák
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Autor receptu: redakcia
Postup- Na olivovom oleji a masle speníme
nadrobno posekanú šalotku a cesnak.
Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané
huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme
soľou, korením, pridáme nasekaný
tymian a necháme vychladnúť.
- Potom pridáme rozšľahané vajíčko,
horčicu, trošku worcesterskej omáčky,
citrónovej šťavy, všetko spolu premiešame
a nasekáme celú zmes najemno.
Podávame s najemno nakrájaným
pórom a červenou cibuľou, ktorú skaramelizujeme,
zalejeme červeným vínom a necháme zredukovať a odstáť,
a s domácimi cesnakovými hriankami.
- Domáci chlieb: Všetky suroviny spolu
premiešame, prikryjeme utierkou
a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme
na približne dve rovnaké časti a vložíme
do vymastených foriem, potrieme žĺtkom,
dáme do rúry vyhriatej na 200 °C
a pečieme asi 20 minút. Necháme
vychladnúť. Chlieb nakrájame, opečieme na
masle dozlatista. Hrianky potrieme cesnakom.
|