Hubový tatarák

Tatarák z húb s domácimi hriankami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.
  2. Potom pridáme rozšľahané vajíčko, horčicu, trošku worcesterskej omáčky, citrónovej šťavy, všetko spolu premiešame a nasekáme celú zmes najemno. Podávame s najemno nakrájaným pórom a červenou cibuľou, ktorú skaramelizujeme, zalejeme červeným vínom a necháme zredukovať a odstáť, a s domácimi cesnakovými hriankami.
  3. Domáci chlieb: Všetky suroviny spolu premiešame, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na približne dve rovnaké časti a vložíme do vymastených foriem, potrieme žĺtkom, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Chlieb nakrájame, opečieme na masle dozlatista. Hrianky potrieme cesnakom.