Hovädzí steak
Hovädzí steak

Steak s kukuricovým šalátom a so slaninovým čipsom

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela pod Lipou v Modre–Harmónii, 25. novembra 2021
Steak s kukuricovým šalátom a so slaninovým čipsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
50 g
10 g
Kukuricový šalát:
300 g sterilizovaná
30 g sterilizované
50 g
z 1/2 limetky
5 g
4 g
podľa chuti
podľa chuti
Omáčka:
300 ml
50 g
20 g
podľa chuti
Okrem toho:
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom, soľou a korením. Na rozpálenej panvici opekáme z každej strany 2 minúty. Keď ho otočíme, pridáme maslo, tymian a vrchnú stranu polievame výpekom. Steaky necháme 2 minúty odležať a môžeme servírovať.

  2. 2

    Omáčku demi glace zohrejeme a zašľaháme do nej maslo, aby bola jemnejšia. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)

  3. 3

    Na šalát všetky suroviny zmiešame. Plátky slaniny opražíme z oboch strán dochrumkava.

  4. 4

    Steak pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, posypeme hrubozrnnou soľou, servírujeme so šalátom, omáčkou a slaninovým čipsom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia