
Zapečená prekladaná kyslá kapusta
Každý má ten svoj spôsob prípravy , alebo svoj overený recept. Toto je ten môj, ...

Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...

Zapekané plnené žemle
Chrumkavé pečivo doplnené príjemnou zmesou z jarnej cibuľky a chutnej slaninky. Vhodné ako rýchle raňajky či...

Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka
Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ...

Plnené bosniaky
Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou......

Pečené kuracie prsia so zeleninou
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej...

Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi
Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak...

Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý spôsob ako pripraviť čerstvú zeleninu zo záhrady. Už len škoda,...

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Pečená bageta s plnkou a pancettou
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril...

Univerzálne cestoviny
Tento recept je akoby chutný základ, veľmi dobrý aj sám o sebe, ale pokojne si...

Cuketové loďky
Sezóna cukety začína. Máme ich doma radi na rôzne spôsoby. Plnené sú veľmi obľúbené...

Špenátové knedličky pod syrovou perinou
Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu...

Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...

Zapekaná cuketa
Celkom nový a jednoduchý recept. Hodí sa miesto prílohy k mäsu alebo aj len tak, ...

Fašírka so zeleninou
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a...

Ľahký karfiolový nákyp
Prichádza sezóna karfiolu, preto skúšam rôzne obmeny a hlavne zdravšie využitie ako napr. klasický vypražaný...

Plnené bravčové karé s karamelizovanými jablkami a zemiakmi
Tento recept je vhodný aj na oslavu.

Zapekané penne s cuketou
Dnes sme dostali chuť na niečo zdravšie a ľahké. Vznikli z toho zapekané cestovinky.

Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka...

Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....

Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...

Vegetariánska moussaka
Tento populárny grécky pokrm je pečený z vrstiev baklažánov, cukiet, paradajok, húb miesto mletého...

Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie...

Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Každý má svoje vychytávky pri tomto jedle a...