Krémová špargľová polievka

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme na ozdobu. Zo zvyšnej časti špargle pripravíme polievku.
  2. Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle domäkka, osolíme, pridáme špargľu, nakrájané zemiaky a orestujeme. Prilejeme víno a necháme odpariť. Zalejeme vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka, precedíme, krátko prevaríme a zjemníme smotanou.
  3. Hriankový chlieb nakrájame na kocky, prelejeme olivovým olejom a na plechu pečieme pri teplote 200 °C 4 či 5 minút.
  4. Špenátové želé: Nakrájanú šalotku s cesnakom orestujeme. Špenát oblanšírujeme a vložíme do studenej vody. Do mixéra vložíme všetky suroviny a rozmixujeme dohladka. Špenátovým želé ozdobíme polievku podľa fantázie.