Krémová špargľová polievka
Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky
špargle necháme na ozdobu. Zo zvyšnej časti špargle pripravíme polievku.
- Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle domäkka, osolíme, pridáme špargľu, nakrájané
zemiaky a orestujeme. Prilejeme víno a necháme odpariť. Zalejeme
vývarom a varíme domäkka. Polievku rozmixujeme dohladka, precedíme, krátko prevaríme a zjemníme smotanou.
- Hriankový chlieb nakrájame na kocky, prelejeme olivovým olejom a na plechu pečieme pri teplote 200 °C 4 či 5 minút.
- Špenátové želé: Nakrájanú šalotku s cesnakom orestujeme. Špenát oblanšírujeme a vložíme do studenej vody. Do mixéra vložíme všetky suroviny a rozmixujeme dohladka. Špenátovým želé ozdobíme polievku podľa fantázie.
|