Sádelňáky, šatôčky plnené lekvárom fotorecept
Starý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo vynikajúce na pečenie. Bolo krehké, ľahšie stráviteľné, nepôsobilo tak mastne. Zobraziť celý popisStarý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo vynikajúce na pečenie. Bolo krehké, ľahšie stráviteľné, nepôsobilo tak mastne. Tá chuť a vôňa je nezabudnuteľná. Keďže toto sadlo sa ťažko zháňa, nahradila som ho bravčovou masťou.
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
300 ml vlažná |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
350 g |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na potretie) |
|
(na obalenie) |
|
Postup
-
1
Vymiesime cesto, ja som miesila v robote na dvojku rýchlosť. Necháme ho cca 30 minút v chlade odpočinúť.
- 2
Vymiešame si plnku. Masť spojíme s hladkou múkou. Cesto rozvaľkáme, natrieme tretinou plnky, preložíme na obálku. Ako keď robíte pagáčiky. Necháme cca 30 minút odpočívať. Znova rozvaľkáme a natrieme plnkou, preložíme, necháme odpočívať. Toto zopakujte ešte raz. Čiže trikrát natierame plnkou a prekladáme.
- 3
Potom cesto vyvaľkáme, radielkom narežeme na obdĺžniky, alebo ako chcete. Naplníme hustým lekvárom, preložíme a konce zatlačíme vidličkou. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom.
- 4
Pečieme na 220 cca 20 minút. Po upečení poriadne poprášime práškovým cukrom alebo môžete ešte teplé obaliť v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom. Vyskúšajte :)
- 2
Diskusia k receptu