Plnené huby
Plnené huby

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom fotorecept

jeery - fotkajeery, 6. apríla 2021
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: jeery

Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená. Podarilo sa mi nazbierať zopár kusov na tento recept.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

40 ks
600 g (trocha zamrazené)
200 ml (33 %, vychladená)
1 hrsť (nasekaný)
125 g
50 ml
Zemiaková kaša:
250 ml
1500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Smrčkovce odstopkujeme, opláchneme a dáme odkvapkať.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mixéri vymiešame fáš z kuracích prs, polovice smotany a medvedieho cesnaku. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smrčkovce plníme kuracím fášom pomocou čajovej lyžičky.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč vymastíme olivovým olejom. Na dno poukladáme na tenko pokrájané nožičky z húb. Prilejeme zbytok smotany a naukladáme naplnené huby.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smrčkovce dáme piecť na 15 min do vyhriatej rúry na 200 °C a pridáme na plátky pokrájané maslo.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som si vybral zemiakovú kašu. Dobre sa hodia aj farebné a iné cestoviny.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Recept nie je taký náročný ako sa zdal. Pravdou však je, že som mal vynikajúcu pomocnicu v podobe mojej manželky. Pokiaľ tento recept vyskúšate, isto vás nesklame.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Smrčkovec český? A čo slovenský, ten nerastie v našich lesoch? Nie je to náhodou hríb smrekový, alebo ako sa u nás volá? Lebo smrčky som už robila. Ale recept vypadá byť dobrý, aj jedlo.
2x haji a kvakac
motyka
Jéééjda, predstavujem si tú fantastickú vôňu aj chuť. Vačšinou som z nich robila iba polievku. To už rastú aj na Slovensku ? Asi nie. Či ?
frezia
Velmi zaujimave a krasne odprezentovane jedlo. Smrckovce asi nezozeniem, ale porozmyslam, ake huby by som mohla pouzit.
2x haji a kvakac
haji
Krásný recept i fota! S radostí bych ochutnala.
1x kvakac
marienka44
Podľa mňa bolo najťažšie vyrobiť fáš. Čo si spravil so zbytkom fáše?
Ešte som niečo také a určite fajné nejedla.
Do zem. pyré dávam aj kúsok masla. Gratulujem k delikatese.