Plnené huby
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená.* Podarilo sa mi
nazbierať zopár kusov na tento recept.
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Smrčkovce odstopkujeme, opláchneme a dáme odkvapkať.
- V mixéri vymiešame fáš z kuracích prs, polovice smotany a medvedieho cesnaku. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- Smrčkovce plníme kuracím fášom pomocou čajovej lyžičky.
- Pekáč vymastíme olivovým olejom. Na dno poukladáme na tenko pokrájané nožičky z húb. Prilejeme zbytok smotany a naukladáme naplnené huby.
- Smrčkovce dáme piecť na 15 min do vyhriatej rúry na 200 °C a pridáme na plátky pokrájané maslo.
- Ako prílohu som si vybral zemiakovú kašu. Dobre sa hodia aj farebné a iné cestoviny.
- Recept nie je taký náročný ako sa zdal. Pravdou však je, že som mal vynikajúcu pomocnicu v podobe mojej manželky. Pokiaľ tento recept vyskúšate, isto vás nesklame.