Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky fotorecept
Foto: kvakac
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g čerstvá |
|
150 g čerstvá |
|
4 strúčiky |
|
80 g |
|
420 g |
|
300 g hustý |
|
100 g (koreň) |
|
Koreniny: | |
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL (kto chce) |
|
|
|
Na nálev: | |
2 l |
|
0,5 l |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
15 ks |
|
|
|
Na riedenie šalátu: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mrkvu a zeler očistíme, kuracie prsia umyjeme a necháme v celku.
-
2
Do hrnca dáme všetko, čo je v ingredienciách na nálev napísané. Plus kuracie prsia, mrkvu, zeler a dva očistené strúčiky cesnaku. Varíme asi pol hodiny. Mäso a zeler budu skôr uvarené, tak ich vytiahneme a mrkvu necháme dovariť. Druhú cibuľu pokrájame na veľmi drobno a dáme do sitka, ktoré na minútu dáme do horúceho nálevu. To pôjde na miešanie šalátu, zatiaľ nám vychladne.
-
3
Uvarené mäso po vychladnutí nakrájame na drobno, ono sa podstate samé dosť rozpadá. Mrkvu, zeler, uhorky a ďalšie dva strúčiky cesnaku strúhame na drobno a pridáme pripravenú cibuľu, ktorú sme pred tým v sitku trochu povarili.
-
4
Teraz pridáme všetky uvedené koreniny a majonézu.
-
5
Počas miešania šalátu si jogurtom a nálevom doladíme hustotu šalátu, aká nám vyhovuje. Prípadne dosolíme a máme šalát hotový. Dobré je ho dať aspoň na dve hodiny do chladničky postáť a schladiť. Čím dlhšie postojí, tým lepšie chutí.
-
6
U nás sa ho nevieme dojesť. Domá spravené je predsa len lepšie ako z obchodu. Malá rada na záver. Uvarený nálev môžte použiť na aspik. Trebárs na recept podľa @Kimla špekáčky v aspiku alebo iné.
Vďaka za koment. Nie, že len zaujímavé, ale i dobré. Už ju skúsilo viacero ľudí od Varechy a zatiaľ sa im chutila.
Vďaka za koment. Napíšem len toľko, kto neskúsi nevie správne posúdiť.
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš a dáš vedieť, ako chutila.
Vďaka za koment. To máš pravdu o tých zbytkoch. Keď sme robili kuracie rezne, tak vždy ostali také kúsky. Treska rybacia je tiež dobrá, ale kuracie kúsky nemajú kosti. Po uvarení ryba sa zbehne na polovicu a kuracie prsia ostanú skoro cele.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to skvele papanie.
Vďaka za koment. No ako som uviedol ryba sa po varení zbehne na polovicu a prsia ostanú skoro cele. Kilo Tresky stojí 7 aj 8 EUR a kilo kuracích prs 4 eura teraz, takže je to aj ekonomickejšie.
Vďaka za koment a odobrenie receptu. Veď ja mám ten recept od deda (svokra). Postupne sme to začali robiť len z kuracích prs.
Aj som si myslela, že je to niekto z rodiny. :-) Odpadá oberanie od kosti, je to jednoduchšie. Robím ho minimálne raz za mesiac.
Vďaka za koment. Budem rád aj skúsiš. Nám veru chutí.
Vďaka za koment. Ja by som to nájazdu hostí nedával, lebo zjedia všetko.
Vďaka za koment. Nám veru chutí tento šalát.
Vďaka za koment a odobrenie receptu. Aj som sa zasmial, že sa recept dostane do chlievika, ale keď je už za veľkou mlákou tak nech.
Vďaka za koment a odobrenie receptu to sa cení. Som potešený, že chutilo aj Vám.
Vďaka za koment. Ako som písal u nás je veru často na stole. Keď ho urobím viem čo som do neho dal a hlavne je chutnejší, ako tie kupované. Už tam dávajú všetko možné, aby nahnali objem.
Ty si čo za super odborníka?!? Na domáce horalky od Olinecky si napísal citujem: "nie som si ist ci cera a palmarin su to spravne pre deti.vymen to za maslo a bude to ok". A teraz, na domaci šalát zadrieš, že ten z obchodu nič nenahradí. Ten z obchodu, ktorý je plný ečiek, prídavných látok a konzervantov. Nezdá sa ti trošku, že si odporuješ? Šalát som robila práve včera a je výborný, lepší ako z obchodu
Vďaka za koment a vyskúšanie receptu. Som rád že chutil. Ja som včera tiež znovu robil a ráno sme ho vychutnávali.
Vďaka za koment a vyskúšanie. Doteraz každý zo známych kto skúsil, tak im chutil. A pozdravuj muža ma, že ďakujem za ocenenie.
Vďaka za koment. Ak skúsiš daj vedieť ako chutil.
Vďaka za koment. Je to čosi podobne ma to takú príchuť. Preto to robíme doma, lebo nám to chuti. V obchode už nekupujeme.
Nie nedávam z vareného. Veď je to tam rozpísané. Polovicu varím z mäsom a druhu polovicu dávam do miešania.
Som rád, že chutí a na druhy deň, keď postoji je ešte chutnejší.
Vďaka za vyskúšanie a som rád, že tiež chutilo.