Kurací šalát
Kurací šalát

Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 23. novembra 2019
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept)
Foto: kvakac

Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g čerstvá
150 g čerstvá
4 strúčiky
80 g
420 g
300 g hustý
100 g (koreň)
Koreniny:
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
1 KL
1 PL (kto chce)
Na nálev:
2 l
0,5 l
1 ks
4 ks
6 ks
15 ks
Na riedenie šalátu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Mrkvu a zeler očistíme, kuracie prsia umyjeme a necháme v celku.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme všetko, čo je v ingredienciách na nálev napísané. Plus kuracie prsia, mrkvu, zeler a dva očistené strúčiky cesnaku. Varíme asi pol hodiny. Mäso a zeler budu skôr uvarené, tak ich vytiahneme a mrkvu necháme dovariť. Druhú cibuľu pokrájame na veľmi drobno a dáme do sitka, ktoré na minútu dáme do horúceho nálevu. To pôjde na miešanie šalátu, zatiaľ nám vychladne.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené mäso po vychladnutí nakrájame na drobno, ono sa podstate samé dosť rozpadá. Mrkvu, zeler, uhorky a ďalšie dva strúčiky cesnaku strúhame na drobno a pridáme pripravenú cibuľu, ktorú sme pred tým v sitku trochu povarili.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridáme všetky uvedené koreniny a majonézu.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas miešania šalátu si jogurtom a nálevom doladíme hustotu šalátu, aká nám vyhovuje. Prípadne dosolíme a máme šalát hotový. Dobré je ho dať aspoň na dve hodiny do chladničky postáť a schladiť. Čím dlhšie postojí, tým lepšie chutí.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás sa ho nevieme dojesť. Domá spravené je predsa len lepšie ako z obchodu. Malá rada na záver. Uvarený nálev môžte použiť na aspik. Trebárs na recept podľa @Kimla špekáčky v aspiku alebo iné.

    Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
veľmi zaujímavé...zdá sa, že treba skúsiť..., tresku v majonéze máme radi, ...
1x kvakac
kvakac
@123 (23.11.2019 19:30)

Vďaka za koment. Nie, že len zaujímavé, ale i dobré. Už ju skúsilo viacero ľudí od Varechy a zatiaľ sa im chutila.
kvakac
@kuko95 (23.11.2019 20:00)

Vďaka za koment. Napíšem len toľko, kto neskúsi nevie správne posúdiť.
kvakac
@farbuska (23.11.2019 21:10)

Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš a dáš vedieť, ako chutila.
letelka
Zaujímavá inšpirácia, ako využiť zbytky mäsa alebo ryby do šalátu.
1x kvakac
kvakac
@letelka (24.11.2019 10:44)

Vďaka za koment. To máš pravdu o tých zbytkoch. Keď sme robili kuracie rezne, tak vždy ostali také kúsky. Treska rybacia je tiež dobrá, ale kuracie kúsky nemajú kosti. Po uvarení ryba sa zbehne na polovicu a kuracie prsia ostanú skoro cele.
danda3
Robievam, odkedy som našla recept tu na vareche, nemá chybu, zatiaľ chutila každému, kto ochutnal. Akurát nedávam cesnak a miesto cibule pór. Odporúčam vyskúšať, stojí to zato.
kvakac
@izabella929 (24.11.2019 12:12)

Vďaka za koment. No ako som uviedol ryba sa po varení zbehne na polovicu a prsia ostanú skoro cele. Kilo Tresky stojí 7 aj 8 EUR a kilo kuracích prs 4 eura teraz, takže je to aj ekonomickejšie.
1x haji
kvakac
@danda3 (24.11.2019 12:20)

Vďaka za koment a odobrenie receptu. Veď ja mám ten recept od deda (svokra). Postupne sme to začali robiť len z kuracích prs.
2x danda3 a haji
danda3
@kvakac (24.11.2019 12:50)

Aj som si myslela, že je to niekto z rodiny. :-) Odpadá oberanie od kosti, je to jednoduchšie. Robím ho minimálne raz za mesiac.
2x kvakac a haji
kvakac
@frezia68 (24.11.2019 19:12)

Vďaka za koment. Budem rád aj skúsiš. Nám veru chutí.
tiginko
toto sa môže páčiť aj prípadnému nájazdu hostí, nielen mne v túto nočnú hodinu. Určite vyskúšam, zatiaľ ukladám
2x kvakac a haji
kvakac
@tiginko (24.11.2019 23:05)

Vďaka za koment. Ja by som to nájazdu hostí nedával, lebo zjedia všetko.
kecemis
Vyskusane a aj zlikvidovane. Vsetci spokojny. Vdaka, recept sa dostave do chlievika castejsie robit.
2x kvakac a haji
kvakac
@kecemis (27.11.2019 20:15)

Vďaka za koment a odobrenie receptu. Aj som sa zasmial, že sa recept dostane do chlievika, ale keď je už za veľkou mlákou tak nech.
janamaria
vyborny salat.prvy krat robeny z dvojitej davky a len tak treslo a uz ho nebolo.vdaka ze si sa snim podelil.
2x kvakac a haji
kvakac
@janamaria (30.11.2019 01:36)

Vďaka za koment a odobrenie receptu to sa cení. Som potešený, že chutilo aj Vám.
haji
Mám ráda takové saláty všeho druhu. A dobře píšeš o treske a smrsknutí, ryby obecně smrskávají i peněženku, svatá pravda! Pěkný recept a sama se sobě divím, že jsem dlouho nic podobného nedělala. To se změní. Chlívek Častejšie robit nemám a zdá se, že ho brzy zavedu, díky milý @kecemis za inspiraci. Tobě, milý @kvakac , díky za super receptík i fota!
1x kvakac
kvakac
@haji (9.12.2019 13:25)

Vďaka za koment. Ako som písal u nás je veru často na stole. Keď ho urobím viem čo som do neho dal a hlavne je chutnejší, ako tie kupované. Už tam dávajú všetko možné, aby nahnali objem.
1x haji
mamamaria1
@kuko95 (23.11.2019 20:00)
Ty si čo za super odborníka?!? Na domáce horalky od Olinecky si napísal citujem: "nie som si ist ci cera a palmarin su to spravne pre deti.vymen to za maslo a bude to ok". A teraz, na domaci šalát zadrieš, že ten z obchodu nič nenahradí. Ten z obchodu, ktorý je plný ečiek, prídavných látok a konzervantov. Nezdá sa ti trošku, že si odporuješ? Šalát som robila práve včera a je výborný, lepší ako z obchodu
1x kvakac
kvakac
@mamamaria1 (11.12.2019 10:40)

Vďaka za koment a vyskúšanie receptu. Som rád že chutil. Ja som včera tiež znovu robil a ráno sme ho vychutnávali.
tiginko
fotku síce nemám, ale recept bol s veľkým úspechom odskúšaný. Kedže môj muž na moje počudovanie, lebo patrí medzi "klasikov", povedal, že mu asi chutí lepšie ako klasická treska, tak už je zaradený do overených a obľúbených. Len na okraj, nedala som kyslé uhorky, aj tak bol vynikajúci
1x kvakac
kvakac
@tiginko (12.12.2019 00:26)

Vďaka za koment a vyskúšanie. Doteraz každý zo známych kto skúsil, tak im chutil. A pozdravuj muža ma, že ďakujem za ocenenie.
kvakac
@pankrac (12.12.2019 05:19)

Vďaka za koment. Ak skúsiš daj vedieť ako chutil.
daanoo
Chcel by som ho robiť dnes ale mám otázku chutí to ako treska? Možno blbá otázka.
1x kvakac
kvakac
@daanoo (12.12.2019 10:57)

Vďaka za koment. Je to čosi podobne ma to takú príchuť. Preto to robíme doma, lebo nám to chuti. V obchode už nekupujeme.
daanoo
Dávate aj cibuľu a cesnak z nálevu do šalátu?
kvakac
@daanoo (12.12.2019 15:43)

Nie nedávam z vareného. Veď je to tam rozpísané. Polovicu varím z mäsom a druhu polovicu dávam do miešania.
kvakac
@daanoo (12.12.2019 18:12)

Som rád, že chutí a na druhy deň, keď postoji je ešte chutnejší.
kvakac
@gambi (9.1.2020 17:01)

Vďaka za vyskúšanie a som rád, že tiež chutilo.