Medové muffiny s tvarohovým krémom
foodblog Medové motúzy, včera 16:30

Foto: Jana Štrbková
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 125 g |
|
| 130 g |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 50 g |
|
| 2 PL mleté |
|
| 2 PL |
|
| Na krém: | |
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 80 g |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Po jednom zašľaháme vajcia a pridáme štipku soli. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Suchú zmes postupne primiešame k maslovej pene. Primiešame med, nasekanú čokoládu, mleté lieskovce a mandľové lupienky.
- 2
Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút.
- 3
Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s medom a vanilkovým cukrom na nadýchanú penu. Do maslovej hmoty po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka primiešame jemný tvaroh, aby krém získal hladkú konzistenciu.
- 4
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a necháme asi hodinu chladiť v chladničke.
- 5
Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom a hneď podávame.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2







Diskusia k receptu