Medové muffiny
Medové muffiny

Medové muffiny s tvarohovým krémom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 16:30
Medové muffiny s tvarohovým krémom
Foto: Jana Štrbková
12 ks
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
125 g
130 g
4 ks
 štipka
150 g
2 ČL
2 PL
50 g
2 PL mleté
2 PL
Na krém:
250 ml
1 bal.
80 g
250 g
2 PL
2 bal.



Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Po jednom zašľaháme vajcia a pridáme štipku soli. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Suchú zmes postupne primiešame k maslovej pene. Primiešame med, nasekanú čokoládu, mleté lieskovce a mandľové lupienky.

  2. 2

    Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút.

  3. 3

    Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Maslo vymiešame s medom a vanilkovým cukrom na nadýchanú penu. Do maslovej hmoty po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka primiešame jemný tvaroh, aby krém získal hladkú konzistenciu.

  4. 4

    Krém vložíme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a necháme asi hodinu chladiť v chladničke.

  5. 5

    Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom a hneď podávame.

Diskusia k receptu