Jahodové crincles
Snažila som sa nájsť recept na jahodové crincles, no márne a tak som si upravila jeden, čo som už mala a
vydarili sa Zobraziť celý popisSnažila som sa nájsť recept na jahodové crincles, no márne a tak som si upravila jeden, čo som už mala a
vydarili sa na prvý pokus. Chutia
úžasne a tak som sa rozhodla o recept
podeliť.
Zdroj: Citrónové crincles
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g zmäknuté |
|
| 300 g |
|
| 400 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 30 g rozdrvené |
|
| 2 ČL |
|
| pár kvapiek (voliteľné) |
|
| štipka |
|
| Na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do hladka. Primiešame rozdrvené lyofilizované jahody, lyžičku džemu a pár kvapiek farbiva.
- 2
Pridáme sypké suroviny a vypracujeme hladké cesto.
- 3
Cesto necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Ja nechávam vždy cez noc.
- 4
Zo stuhnutého cesta vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme s medzerami, aby sa nezlepili.
- 5
Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút (podľa veľkosti guliek).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu