Kokosová torta
Kokosová torta

Red Velvet torta s kokosovým krémom - XLS type rated

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 09:33

Túto krásnu a chutnú tortu som upiekla môjmu kolegovi Miškovi, ktorý na svoje narodeniny spravil tzv. typovku na biznisjet lietadlo Cessna XLS a už Zobraziť celý popisTúto krásnu a chutnú tortu som upiekla môjmu kolegovi Miškovi, ktorý na svoje narodeniny spravil tzv. typovku na biznisjet lietadlo Cessna XLS a už na nej lieta po Európe.

12-15
porcií
80 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
397 g
397 g
114 g
227 g
170 g
1 PL
2 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ks (veľkosť L)
Na potretie korpusu:
6 PL
podľa potreby
Krém:
750 g
2 bal.
600 ml
6 PL
podľa chuti
podľa chuti (alebo esencia)
podľa chuti
Zdobenie:
 (alebo esencia)
 (bobuľové, višne, marhule...)
 (sušené mrazom)



Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 175 °C.

  2. 2

    Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Potom zmiešame mokré ingrediencie: Vajíčka, olej, cmar, vínny ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme (necháme 2 až 3 minútky odležať).

  4. 4

    Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na korpus premiešané, bude krásne jasne červenej farby.

  5. 5

    Potom už len rozdelíme cesto medzi dve 20 cm tortové formy (ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie) a pečieme ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk.

  6. 6

    Opatrne vyberieme z rúry a položíme na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom korpusy opatrne vyberieme z tortových foriem a položíme na mriežku, aby úplne vychladli. Vychladnuté korpusy rozrežeme na dva a dva pláty.

  7. 7

    Podľa návodu na obale z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme kokosový puding. Prelejeme ho do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Ideálne je spraviť ho deň vopred.

  8. 8

    Vychladnutý puding prešľaháme mixérom. Pridáme mascarpone, práškový cukor a vanilku a vymiešame krém. Do krému nasypeme kokos a premiešame.

  9. 9

    Pri zostavovaní torty natrieme korpus džemom rozmixovaným s trochou horúcej vody na pyré. A následne nanesieme krém. Zopakujeme s ďalšími dvoma plátmi. Na posledný už pyré nedávame. Celú tortu obtrieme krémom a dáme zachladiť.

  10. 10

    Je dobré si trochu krému nechať, nakoľko je možné, keď torta bude chladnúť, krém na niektorých miestach praskne. Týmto zostatkovým krémom to potom vieme ešte podotierať a zakryť praskliny.

  11. 11

    Smotanu vyšľaháme s vanilkou a Smetafixom dotuha. Prenesieme do cukrárskeho vrecka a tortu ozdobíme spolu s ovocím, stred posypeme sušenými malinami.

Diskusia k receptu