Red Velvet torta s kokosovým krémom - XLS type rated
Túto krásnu a chutnú tortu som upiekla môjmu kolegovi Miškovi, ktorý na svoje narodeniny spravil tzv. typovku na biznisjet lietadlo Cessna XLS a už Zobraziť celý popisTúto krásnu a chutnú tortu som upiekla môjmu kolegovi Miškovi, ktorý na svoje narodeniny spravil tzv. typovku na biznisjet lietadlo Cessna XLS a už na nej lieta po Európe.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
397 g |
|
397 g |
|
114 g |
|
227 g |
|
170 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
Na potretie korpusu: | |
6 PL |
|
podľa potreby |
|
Krém: | |
750 g |
|
2 bal. |
|
600 ml |
|
6 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo esencia) |
|
podľa chuti |
|
Zdobenie: | |
|
|
(alebo esencia) |
|
|
|
(bobuľové, višne, marhule...) |
|
(sušené mrazom) |
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 175 °C.
- 2
Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.
- 3
Potom zmiešame mokré ingrediencie: Vajíčka, olej, cmar, vínny ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme (necháme 2 až 3 minútky odležať).
- 4
Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na korpus premiešané, bude krásne jasne červenej farby.
- 5
Potom už len rozdelíme cesto medzi dve 20 cm tortové formy (ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie) a pečieme ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk.
- 6
Opatrne vyberieme z rúry a položíme na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom korpusy opatrne vyberieme z tortových foriem a položíme na mriežku, aby úplne vychladli. Vychladnuté korpusy rozrežeme na dva a dva pláty.
- 7
Podľa návodu na obale z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme kokosový puding. Prelejeme ho do misky, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Ideálne je spraviť ho deň vopred.
- 8
Vychladnutý puding prešľaháme mixérom. Pridáme mascarpone, práškový cukor a vanilku a vymiešame krém. Do krému nasypeme kokos a premiešame.
- 9
Pri zostavovaní torty natrieme korpus džemom rozmixovaným s trochou horúcej vody na pyré. A následne nanesieme krém. Zopakujeme s ďalšími dvoma plátmi. Na posledný už pyré nedávame. Celú tortu obtrieme krémom a dáme zachladiť.
- 10
Je dobré si trochu krému nechať, nakoľko je možné, keď torta bude chladnúť, krém na niektorých miestach praskne. Týmto zostatkovým krémom to potom vieme ešte podotierať a zakryť praskliny.
- 11
Smotanu vyšľaháme s vanilkou a Smetafixom dotuha. Prenesieme do cukrárskeho vrecka a tortu ozdobíme spolu s ovocím, stred posypeme sušenými malinami.
Tiež kokosová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu