Kokosová torta
Kokosová torta

Veľkonočná kokosová torta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 15. apríla 2022
Veľkonočná kokosová torta
Foto: Kulinární studio MAFRA
8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks (veľkosť M)
150 g
100 g
100 g
1 ČL
štipka
50 g
Krém:
250 g
250 ml
50 g
50 ml
Na obalenie:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom do svetlej peny. Za stáleho šľahania prilejeme tenkým pramienkom olej. Potom zľahka zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a kokos. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 45 minút. Korpus necháme trochu vo forme vychladnúť. Potom formu odstránime a korpus necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Mascarpone, smotanu, práškový cukor a kokosový likér vyšľaháme na tuhý krém.

  3. 3

    Vychladnutý korpus rozkrojíme vodorovne na polovice. Spodný diel potrieme polovicou krému. Priklopíme ho vrchným dielom, zľahka pritlačíme a celý povrch torty potrieme zvyšným krémom. Boky torty obalíme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme čokoládovými vajíčkami a jedlými kvetmi.

  4. 4

    Tip: Tortu môžeme dozdobiť aj kokosovými lupienkami namočenými v rozpustenej horkej alebo v bielej čokoláde.

Diskusia k receptu