Veľkonočná kokosová torta
mesačník Varecha, 15. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks (veľkosť M) |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
50 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Na obalenie: | |
|
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom do svetlej peny. Za stáleho šľahania prilejeme tenkým pramienkom olej. Potom zľahka zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a kokos. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 45 minút. Korpus necháme trochu vo forme vychladnúť. Potom formu odstránime a korpus necháme úplne vychladnúť.
- 2
Krém: Mascarpone, smotanu, práškový cukor a kokosový likér vyšľaháme na tuhý krém.
- 3
Vychladnutý korpus rozkrojíme vodorovne na polovice. Spodný diel potrieme polovicou krému. Priklopíme ho vrchným dielom, zľahka pritlačíme a celý povrch torty potrieme zvyšným krémom. Boky torty obalíme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme čokoládovými vajíčkami a jedlými kvetmi.
- 4
Tip: Tortu môžeme dozdobiť aj kokosovými lupienkami namočenými v rozpustenej horkej alebo v bielej čokoláde.
Tiež kokosová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu