Jednoduchá kokosová torta
Foto: siuuu
Chuť a vôňu kokosu máme u nás všetci radi, tak som k týmto sviatkom upiekla túto jednoduchú tortu. Inšpirovala som sa tu na Zobraziť celý popisChuť a vôňu kokosu máme u nás všetci radi, tak som k týmto sviatkom upiekla túto jednoduchú tortu. Inšpirovala som sa tu na Vareche - receptom od @laylastastykitchen - ale recept som ti trocha pozmenila - do korpusu som doplnila kokosovú múčku, kokosový sirup, sirupom som pokropila aj korpusy a najmä som doplnila do torty kyselkavý džem (jahodovo-malinový), pretože mne osobne tá ovocná zložka tam urobí takú super chuť.
Zdroj: internet + vlastné úpravy
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
180 g |
|
40 g (strúhaný kokos) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
60 ml |
|
190 ml |
|
1-2 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
400 g |
|
80 g (izbovej teploty) |
|
1 kopcovitá PL |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
3-4 PL pikantný |
|
(na pokropenie korpusov) |
|
(na obsypanie) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Najskôr som z bielkov a štipky soli ušľahala tuhý sneh. Žĺtky som vyšľahala s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny, postupne som pridala olej, mlieko, kokosový sirup (ja som kedysi dostala od kamarátky, tak som ho pridala, ale nemusí byť), múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokosovú múčku a nakoniec som ručne stierkou zľahka vmiešala sneh z bielkov.
- 2
Cesto som rovnomerne rozdelila do troch foriem s priemerom 20 cm, ktorých dno som vystlala papierom na pečenie - uprednostnila som 3 formy, pretože nerada prekrajujem korpusy, a väčšinou sa mi to nepodarí rovnomerne. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Treba skontrolovať špáradlom - doba pečenia môže byť mierne odlišná, podľa toho ako tá - ktorá rúra pečie. Korpusy som nechala vo formách vychladnúť, následne som nožom obrezala kraje a korpusy som vybrala a odstránila papier na pečenie.
- 3
Na krém som vyšľahala mascarpone s maslom a cukrom, pridala som po troche rozpustenú a čiastočne vychladnutú bielu čokoládu a kokosový sirup (nemusí byť ) - ja som dostala od kamarátky, tak míňam - sirup naozaj nádherne kokosovo vonia a ku kokosovej torte sa mi akurát hodil - pretože kokosu sa mi tam zdalo veľmi málo.
- 4
Spodný plát som umiestnila na otočnú podložku, pokvapkala som ho kokosovým sirupom, potrela som ho malinovým džemom, rozotrela som zhruba tretinu krému, položila som druhý korpus, opäť sirup, džem, tretina krému a uložila som posledný korpus. Zvyšným krémom som potrela vrch a boky torty a uhladila som boky aj vrch pomocou stierky a otočnej podložky. Nakoniec som obsypala vrch a boky torty strúhaným kokosom a dala som tortu zatuhnúť do chladničky na pár hodín. Ozdobila som jednoducho pomocou hotových čokoládových ozdôb a malín sušených mrazom.
- 5
Torta je lahodná a svieža, nenáročná na suroviny či prípravu, takže ak máte radi chuť kokosu - smelo do toho.
Tiež kokosová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ku krájaniu korpusov: my sme vždy "krájali" tortové korpusy pomocou pevnej nite (nie noža) a pri tomto spôsobe sa vždy pekne rozkrojili na rovnomerné pláty.
"dal kúpiť" bohužiaľ preklep.
Našla jsem receptík, sirup půjde udělat doma: recepty.chytrazena.cz/kokosovy-cukrovy-sirup-114212.html...
Haji, to je super! Ďakujem!
Ona vizuálne vyzerá nič moc - ale chuťovo je ozaj mňamková ;-)