Snehový dezert
Snehový dezert

Pavlovky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 17. septembra 2025
Pavlovky (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov snehových dobrôt, jednoduché pavlovky, ktoré zvládnu aj začiatočníci.

25-27 ks
porcií
30 minút
príprava
15+150 minút
na 120/100 °C

Suroviny

180 g
300 g
1 ČL
2 ČL (Solamyl alebo Gustin)
Plnka:
250 ml vychladená (33-40 %)
250 g
podľa chuti (čerstvé)



Postup

  1. 1

    V miske zmiešame bielky, kryštálový cukor, metličkou prešľaháme do hustej peny. Misu dáme nad paru na nižšom stupni mixéra šľaháme kým sa všetko spojí.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na najvyššom stupni mixéra našľaháme tuhý lesklý sneh. Misu zložíme z kúpeľa, vmiešame citrónovú šťavu, varechou zapracujeme Solamyl.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie, snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame pavlovky - košíčky.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 120 stupňov a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a pavlovky sušíme 150 minút. Naplníme plnkou podľa seba (ja som vyšľahala kávové mascarpone so smotanou) a ozdobíme čerstvým ovocím.

    Pavlovky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu