Pavlovky fotorecept
Pre milovníkov snehových dobrôt, jednoduché pavlovky, ktoré zvládnu aj začiatočníci.
porcií
príprava
na 120/100 °C
Suroviny
| 180 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL (Solamyl alebo Gustin) |
|
| Plnka: | |
| 250 ml vychladená (33-40 %) |
|
| 250 g |
|
| podľa chuti (čerstvé) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame bielky, kryštálový cukor, metličkou prešľaháme do hustej peny. Misu dáme nad paru na nižšom stupni mixéra šľaháme kým sa všetko spojí.
-
2
Na najvyššom stupni mixéra našľaháme tuhý lesklý sneh. Misu zložíme z kúpeľa, vmiešame citrónovú šťavu, varechou zapracujeme Solamyl.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie, snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame pavlovky - košíčky.
-
4
Rúru predhrejeme na 120 stupňov a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a pavlovky sušíme 150 minút. Naplníme plnkou podľa seba (ja som vyšľahala kávové mascarpone so smotanou) a ozdobíme čerstvým ovocím.









Diskusia k receptu