Mandľovo–kokosová torta de Santiago
, dnes 14:00

Foto: Archív T. Bebarovej
Recept od zohratého českého tandemu, ktorý tvorí cukrár Josef Maršálek a moderátorka Tereza Bebarová. Obidvoch môžete vidieť spolu piecť v televíznych kulinárskych reláciách Zobraziť celý popisRecept od zohratého českého tandemu, ktorý tvorí cukrár Josef Maršálek a moderátorka Tereza Bebarová. Obidvoch môžete vidieť spolu piecť v televíznych kulinárskych reláciách našich západných susedov.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom zmiešame vo vodnom kúpeli a zohrejeme na 45 °C. Potom zmes mixérom vyšľaháme do objemnej peny, do ktorej primiešame šťavu a kôru z citróna, soľ a na záver opatrne vmiešame mandľovú múku so strúhaným kokosom.
- 2
Cesto ihneď prenesieme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 160 °C v teplovzdušnom režime asi 30 minút alebo kým zapichnutá špajdľa nezostane suchá. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyberieme.
- 3
Čučoriedkový džem jemne zohrejeme, zmiešame s čučoriedkami a povrch koláča touto zmesou potrieme. Ozdobíme kokosovými hoblinami.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu