Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľovo–kokosová torta de Santiago

Tereza Bebarová a Josef Maršálek
, dnes 14:00
Mandľovo–kokosová torta de Santiago
Foto: Archív T. Bebarovej

Recept od zohratého českého tandemu, ktorý tvorí cukrár Josef Maršálek a moderátorka Tereza Bebarová. Obidvoch môžete vidieť spolu piecť v televíznych kulinárskych reláciách Zobraziť celý popisRecept od zohratého českého tandemu, ktorý tvorí cukrár Josef Maršálek a moderátorka Tereza Bebarová. Obidvoch môžete vidieť spolu piecť v televíznych kulinárskych reláciách našich západných susedov.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks (veľkosť M)
170 g
1 ks
150 g
75 g jemný
Na dokončenie:
100 g
200 g
 hobliny




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom zmiešame vo vodnom kúpeli a zohrejeme na 45 °C. Potom zmes mixérom vyšľaháme do objemnej peny, do ktorej primiešame šťavu a kôru z citróna, soľ a na záver opatrne vmiešame mandľovú múku so strúhaným kokosom.

  2. 2

    Cesto ihneď prenesieme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 160 °C v teplovzdušnom režime asi 30 minút alebo kým zapichnutá špajdľa nezostane suchá. Upečený korpus necháme dobre vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyberieme.

  3. 3

    Čučoriedkový džem jemne zohrejeme, zmiešame s čučoriedkami a povrch koláča touto zmesou potrieme. Ozdobíme kokosovými hoblinami.

Diskusia k receptu