Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou fotorecept
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 š | 
                                                             | 
                                                    
| 2,5 š | 
                                                             | 
                                                    
| 2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5-2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| Omáčka: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 stručky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
1 šalka=2,5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut.Rozdelíme na dve časti a na naolejovanej podložke alebo plechu mastnými rukami roztiahneme na pizzu.Z tejto davky vyjdu dve velke pizze.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Omáčka:cibulku nakrajanu na drobno si opražíme na 1 pl oleja.Neskor pridame cesnak.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridame pretlak a orestujeme aby stratil kyslost.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Paradajky si nasekame na drobno (možete ich aj ošupat ).
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Paradajky aj so všetkym korením a bylinkami pridame do hrnca.5 minut povaríme ,nech sa štava trošku odparí.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Nakoniec primiešame maslo.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Omáčka je hotova.Je vhodna aj na cestoviny.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na roztiahnute cesto natrieme omáčku.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Každý si da na pizzu to,čo má rád...
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi 12 minut.Nenechavajte dlhšie,lebo sa vysuší.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Výborná,tenučká...
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Tiež tvoja pochutina na povrchu.Drž mi palec.
a ukládám si ho. Vyzkouším ho hned v sobotu, protože mám otevřené
instantní kvasnice. Díky za recept.
ja osobne najnovsie zboznujem s kuracim masom
Osobne mam najradsej bielu, s " baby" mozarella syrom, cerstvymi paradajkami a bazalkou.
:-))
@samanka tú omáčku môžeš kľudne dať do fliaš a vysterilizovať ja mám s tým dobré skúsenosti ,tak ako hovoríš bez masla