Cestoviny s paradajkami
Cestoviny s paradajkami

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom fotorecept

elenas - fotkaelenas, 5. apríla 2019
Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: elenas

Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (cestoviny)
400 g (konzerva)
2-3 PL
1 strúčik
 (alebo čerstvá bazalka)
podľa chuti
3-4 PL strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Penne Rigate uvaríme v osolenej vode. Na zmesi olivového oleja a masla opečieme nakrájaný nadrobno cesnak. Pridáme paradajky, premiešame, privedieme do varu.

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mascarpone, premiešame a opäť privedieme do varu, osolíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ja som ešte pridala domácu sušenú bazalku, podľa chuti chili papričky (ak robíte aj pre deti, tak chili môžete vynechať, resp. nahradiť čiernym korením).

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku premiešame a pridáme k hotovým scedeným cestovinám. Pridáme parmezán, trochu necháme aj na posypanie. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch ešte posypeme parmezánom, pripadne aj medvedím cesnakom. Mimo sezóny medvedieho cesnaku, robievam túto omáčku s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Afataga (6.4.2019 13:37)

Mascarpone je na to, aby omáčka bola jemnejšia a kremovejšia. Pekne to potom obali cestoviny. Vyskúšaj a uvidíš. Bez mascarpone by to bolo len také, obyčajné.
Pekný deň prajem.

Pridaj komentár k receptu: