Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom fotorecept

elenas - fotkaElenas, 5. apríla 2019 17:23
Ďalšie recepty »
Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept)Foto: elenas

Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.

3
porcie
20 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g (cestoviny)
400 g (konzerva)
2-3 PL
1 strúčik
 (alebo čerstvá bazalka)
podľa chuti
3-4 PL strúhaný
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Penne Rigate uvaríme v osolenej vode. Na zmesi olivového oleja a masla opečieme nakrájaný nadrobno cesnak. Pridáme paradajky, premiešame, privedieme do varu.

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mascarpone, premiešame a opäť privedieme do varu, osolíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ja som ešte pridala domácu sušenú bazalku, podľa chuti chili papričky (ak robíte aj pre deti, tak chili môžete vynechať, resp. nahradiť čiernym korením).

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčku premiešame a pridáme k hotovým scedeným cestovinám. Pridáme parmezán, trochu necháme aj na posypanie. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch ešte posypeme parmezánom, pripadne aj medvedím cesnakom. Mimo sezóny medvedieho cesnaku, robievam túto omáčku s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

    Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist