Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom fotorecept
Foto: elenas
Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (cestoviny) |
|
400 g (konzerva) |
|
2-3 PL |
|
1 strúčik |
|
(alebo čerstvá bazalka) |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Penne Rigate uvaríme v osolenej vode. Na zmesi olivového oleja a masla opečieme nakrájaný nadrobno cesnak. Pridáme paradajky, premiešame, privedieme do varu.
-
2
Pridáme mascarpone, premiešame a opäť privedieme do varu, osolíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ja som ešte pridala domácu sušenú bazalku, podľa chuti chili papričky (ak robíte aj pre deti, tak chili môžete vynechať, resp. nahradiť čiernym korením).
-
3
Omáčku premiešame a pridáme k hotovým scedeným cestovinám. Pridáme parmezán, trochu necháme aj na posypanie. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.
-
4
Vrch ešte posypeme parmezánom, pripadne aj medvedím cesnakom. Mimo sezóny medvedieho cesnaku, robievam túto omáčku s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Nešiel.
20 min. príprava
15 min. tepelná úprava
20 + 15 = 35
35 je viac než 30.
Jednička za sčítání.
@Elenas omlouvám se, že jsem se ventilovala. Respekt k tvému receptu.
No, ja prípravu rátam ako celkovú prípravu jedla, čiže aj s tepelnou úpravou. Neviem, čo na tomto jedle treba pripravovať polhodinu:)
Ďakujem, asi som ho tam zabudla pridať. Je to naozaj rychlovka.
Ďakujem, keďže medvedí cesnak som mala pod rukou, tak som využila. Arrabbiata aj ja mám veľmi rada.
Mascarpone je na to, aby omáčka bola jemnejšia a kremovejšia. Pekne to potom obali cestoviny. Vyskúšaj a uvidíš. Bez mascarpone by to bolo len také, obyčajné.
Pekný deň prajem.