Cestoviny s paradajkami

Penne Rigate s paradajkami, mascarpone a medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľmi rýchle a chutné jedlo, obzvlášť sa hodí ak nemáte veľa času na varenie.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Penne Rigate uvaríme v osolenej vode. Na zmesi olivového oleja a masla opečieme nakrájaný nadrobno cesnak. Pridáme paradajky, premiešame, privedieme do varu.
  2. Pridáme mascarpone, premiešame a opäť privedieme do varu, osolíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ja som ešte pridala domácu sušenú bazalku, podľa chuti chili papričky (ak robíte aj pre deti, tak chili môžete vynechať, resp. nahradiť čiernym korením).
  3. Omáčku premiešame a pridáme k hotovým scedeným cestovinám. Pridáme parmezán, trochu necháme aj na posypanie. Všetko spolu premiešame a môžeme podávať.
  4. Vrch ešte posypeme parmezánom, pripadne aj medvedím cesnakom. Mimo sezóny medvedieho cesnaku, robievam túto omáčku s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!