Pečený plnený pstruh
Pečený plnený pstruh

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 19:53
Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept)
Foto: tejaja

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú Zobraziť celý popisKombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou. Dodajú výbornú chuť rybe aj omáčke.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
200 g
2 ks
3 PL nasekaná
2 dl




Postup

  1. 1

    Pstruhom odrežeme hlavu a chvost. Opláchneme a osušíme.

  2. 2

    Sušené slivky, pokiaľ sú tvrdé, namočíme na 10 minút do vody. Potom vodu scedíme a slivky nakrájame. Pokiaľ máme mäkšie slivky, iba ich narežeme.

  3. 3

    Osušené pstruhy „otvoríme“ a naplníme nakrájanými slivkami.

    Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zopneme ich ihlou. Potrieme olejom a osolíme.

    Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu nakrájame na malé kúsky, dáme spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou do pekáča, polejeme asi 3 lyžicami oleja a premiešame.

    Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na túto cibuľovú zmes položíme pstruhy.

    Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme vínom a pomaly pečieme na 170 °C asi 25-30 minút. Mäkké pstruhy dáme na teplé taniere.

  8. 8

    Celý výpek rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a dosolíme.

    Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pstruhy prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

chemik
Nic proti kombinaci ryb s ovocem, ale copak tohle dělat s čerstvým pstruhem se smí? Copak on potřebuje vylepšovat- já konzervativně připouštím jen variaci s obalením v mouce po mlynářsku na másle do oříškova. Kapr se ovoci určitě bránit nebude, když je zvyklý být i na černo :-))
tejaja
@chemik (4.12.2024 05:48) :))) Tak ten pstruh nebol čerstvý, nie som rybár.:))) A potom, áno, smie sa. Ja nie som konzervatívec, mňa osloví všetko nové a častokrát chutnejšie ako to konzervatívne. Ak by človek neskúšal nič nové a držal sa len toho starého, tak ešte žijeme v jaskyniach. :))) Mnohí svetoví šéfkuchári sú úspešní práve kvôli neobvyklým kombináciám (tým sa nechcem s nimi ani náhodou porovnávať).
Mám jednu zásadu: Nekritizujem žiadne jedlo, kým ho neochutnám. Aj potom môžem vysloviť názor, že mne to chutí alebo nechutí, nie, že je to zlé.
Pekný deň:)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia