Drobné pečivo
Drobné pečivo

Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín!

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 27. novembra 2024

Jednoduché, vďaka maslu lahodné cesto, do ktorého vám z vajíčok postačia len bielky. S cestom sa dobre pracuje a koláčiky z neho sú chrumkavé Zobraziť celý popisJednoduché, vďaka maslu lahodné cesto, do ktorého vám z vajíčok postačia len bielky. S cestom sa dobre pracuje a koláčiky z neho sú chrumkavé a jemné.

10 (+ chladenie) minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
170 g
80 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu dáme do misy alebo na pracovnú dosku a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme, povykrajujeme ľubovoľné tvary a na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre (180 °C) upečieme dozlatista. Koláčiky ľubovoľne ozdobíme.

Diskusia k receptu

adjunkt
Bielka do lineckého cesta?????? Za dva dni bude tvrdé ako kameň. Do lineckého zásadne iba žĺtky.
redakcia
@kata50 (27.11.2024 12:20)
@adjunkt

V recepte sa nikde neuvádza, že ide o linecké cesto, je to tip na cesto na vykrajované vianočné koláčiky, s ktorým sa veľmi dobre pracuje. Pečivo z neho je chutné a chrumkavé.
1x jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia