Pečený plnený pstruh

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou.* Dodajú výbornú chuť rybe aj omáčke.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pstruhom odrežeme hlavu a chvost. Opláchneme a osušíme.
  2. Sušené slivky, pokiaľ sú tvrdé, namočíme na 10 minút do vody. Potom vodu scedíme a slivky nakrájame. Pokiaľ máme mäkšie slivky, iba ich narežeme.
  3. Osušené pstruhy „otvoríme“ a naplníme nakrájanými slivkami.
  4. Zopneme ich ihlou. Potrieme olejom a osolíme.
  5. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, dáme spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou do pekáča, polejeme asi 3 lyžicami oleja a premiešame.
  6. Na túto cibuľovú zmes položíme pstruhy.
  7. Podlejeme vínom a pomaly pečieme na 170 °C asi 25-30 minút. Mäkké pstruhy dáme na teplé taniere.
  8. Celý výpek rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a dosolíme.
  9. Pstruhy prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi.