Pečený plnený pstruh
Pečený pstruh plnený sušenými slivkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou.* Dodajú výbornú chuť rybe aj omáčke.
4 porcie |
20 minút príprava |
25-30 minút na 170 °C |
Postup
- Pstruhom odrežeme hlavu a chvost. Opláchneme a osušíme.
- Sušené slivky, pokiaľ sú tvrdé, namočíme na 10 minút do vody. Potom vodu scedíme a slivky nakrájame. Pokiaľ máme mäkšie slivky, iba ich narežeme.
- Osušené pstruhy „otvoríme“ a naplníme nakrájanými slivkami.
- Zopneme ich ihlou. Potrieme olejom a osolíme.
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky, dáme spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou do pekáča, polejeme asi 3 lyžicami oleja a premiešame.
- Na túto cibuľovú zmes položíme pstruhy.
- Podlejeme vínom a pomaly pečieme na 170 °C asi 25-30 minút.
Mäkké pstruhy dáme na teplé taniere.
- Celý výpek rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a dosolíme.
- Pstruhy prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi.