Zeleninová polievka
Panónska rybacia minestrone
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Jemne nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dozlatista. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a krátko restujeme.
- Zalejeme bielym vínom, necháme zredukovať a pridáme rybací vývar a bobkový list. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, buľvový a stonkový zeler a asi 10 minút povaríme, aby zelenina ostala chrumkavá.
- Na panvici opečieme nakrájanú cuketu a papriku
a pridáme tiež do polievky. Dochutíme soľou, limetkovou šťavou, cukrom a korením.
- Zubáča na strane s kožou obalíme
v múke a opečieme, ale len na tejto strane, dolu kožou.
- V druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme limetkovú šťavu a zubáča opečieme mäsovou stranou dolu. Krevety môžeme opiecť na tejto panvici spolu so zubáčom.
- Polievku servírujeme do hlbokého taniera , navrch položíme zubáča a krevetu. Posypeme čerstvo nakrájaným kôprom.
|