Zeleninová polievka

Panónska rybacia minestrone

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jemne nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dozlatista. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a krátko restujeme.
  2. Zalejeme bielym vínom, necháme zredukovať a pridáme rybací vývar a bobkový list. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, buľvový a stonkový zeler a asi 10 minút povaríme, aby zelenina ostala chrumkavá.
  3. Na panvici opečieme nakrájanú cuketu a papriku a pridáme tiež do polievky. Dochutíme soľou, limetkovou šťavou, cukrom a korením.
  4. Zubáča na strane s kožou obalíme v múke a opečieme, ale len na tejto strane, dolu kožou.
  5. V druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme limetkovú šťavu a zubáča opečieme mäsovou stranou dolu. Krevety môžeme opiecť na tejto panvici spolu so zubáčom.
  6. Polievku servírujeme do hlbokého taniera , navrch položíme zubáča a krevetu. Posypeme čerstvo nakrájaným kôprom.