porcií
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 2 bal. |
|
| 100 g |
|
| Krém: | |
| 750 g |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Poleva ganache: | |
| 100 ml |
|
| 100 g (50 %) |
|
| Navrch: | |
| 1/2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 200 ml |
|
| trocha |
|
Postup
-
1
Korpus: Sušienky Oreo rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 160 °C.
- 2
Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame na štvrtiny rozkrojené sušienký Oreo. Je možné, že sa neprerežú dokonale, ale budú sa drobiť. Vôbec to nevadí :-)
- 3
Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších cca 30 minút. Sledujte si cheesecake. Na krajoch by mal byť pevný a v strede trochu trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre úplne vychladnúť.
- 4
Poleva: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- 5
Polevu nalejeme na cheesecake a hneď rovnomerne pokryjeme celý povrch rozmixovanými sušienkami Oreo. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 6
Smotanu na šľahanie s vanilkovou pastou vyšľaháme dotuha. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou hladkou špičkou a na cheesecake spravíme 14 kopčekov, do ktorých naaranžujeme celé sušienky Oreo. Môžete ich napr. zapichnúť priamo do šľahačkového kopčeka alebo ju o kopček len oprieť.
- 7
Cheesecake krájame horúcim nožom.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu