Cheesecake
Cheesecake

Oreo cheesecake

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 15:19
14
porcií
30 minút
príprava
10+45 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Korpus:
2 bal.
100 g
Krém:
750 g
200 g
2 PL
3 ks
1 PL
1/2 bal.
Poleva ganache:
100 ml
100 g (50 %)
Navrch:
1/2 bal.
1 bal.
200 ml
 trocha



Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky Oreo rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 160 °C.

  2. 2

    Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame na štvrtiny rozkrojené sušienký Oreo. Je možné, že sa neprerežú dokonale, ale budú sa drobiť. Vôbec to nevadí :-)

  3. 3

    Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších cca 30 minút. Sledujte si cheesecake. Na krajoch by mal byť pevný a v strede trochu trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre úplne vychladnúť.

  4. 4

    Poleva: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.

  5. 5

    Polevu nalejeme na cheesecake a hneď rovnomerne pokryjeme celý povrch rozmixovanými sušienkami Oreo. Dáme stuhnúť do chladničky.

  6. 6

    Smotanu na šľahanie s vanilkovou pastou vyšľaháme dotuha. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou hladkou špičkou a na cheesecake spravíme 14 kopčekov, do ktorých naaranžujeme celé sušienky Oreo. Môžete ich napr. zapichnúť priamo do šľahačkového kopčeka alebo ju o kopček len oprieť.

  7. 7

    Cheesecake krájame horúcim nožom.

Diskusia k receptu