Dusené hovädzie mäso
	        Novoročný hovädzí plátok na karameli a šampanskom (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Náš novoročný hovädzí plátok. Už som raz vyskúšala prípravu mäsa na šampanskom a mal veľký úspech. Dnes som pri príprave použila aj karamel.
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hovädzie mäso som nakrájala na plátky a naklepala.
 - Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti. Mäso som opiekla z oboch strán.
 - Mäso som vybrala na tanier.
 - K výpeku som pridala druhú polovicu masti a pridala som cukor.
 - Ked začal karamelizovať, pridala som nakrájanú cibuľu, nechala som ju opiecť do zlatova a podliala polovicou ružového šampanského.
 - Pridala som mäso a paradajkový pretlak.
 - Osolila, okorenila, pridala som štipku zázvoru, muškátový oriešok, bobkový list a nové korenie.
 - Podliala som zbytkom šampanského a doplnila vodou, tak aby bolo mäso ponorené. Pod pokrievkou som ho na slabom plameni dusila 50 min.
 - Napokon som mäso zahustila kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Hotové jedlo.
 - Hotové jedlo som uložila na taniere. Podávala som k nemu sterilizované uhorky s kápiou. 
Prajem vám dobrú chuť.