Marinovaný pstruh s kalerábovým šalátom a bazovou majonézou
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 21. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 21. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
2 filety (400 g) |
|
Koreninová zmes: | |
200 g |
|
100 g |
|
z 2 citrónov (nastrúhaná) |
|
z 2 pomarančov (nastrúhaná) |
|
|
|
|
|
Kalerábový šalát: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
1/4 ks (špicatá) |
|
1/4 ks |
|
120 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
75 g |
|
2,5 PL |
|
z 2,5 citróna |
|
Bazová majonéza: | |
50 ml |
|
50 ml |
|
1 ks uvarené namäkko |
|
150 g |
|
2 cl (bazové kvety naložíme vopred do octu a necháme vylúhovať) |
|
1-2 cl |
|
6 g |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na koreninovú zmes zmiešame dohromady. Vykostené filety pstruha položíme na plech kožou dole a na mäso nasypeme pripravenú zmes. Zľahka vmasírujeme a marinujeme v chladničke 24 hodín.
- 2
Kalerábový šalát: Zeleninu očistíme a nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno. Všetky suroviny zmiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- 3
Bazová majonéza: V mixéri vyšľaháme vajce, limetkovú šťavu, vývar, vodu, ocot, soľ a korenie. Potom za stáleho mixovania prilievame olej.
- 4
Marinované filety podávame so šalátom a s bazovou majonézou.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi tak. Mně se líbí recept na kalerábový salát.