Marinovaná a pošírovaná fileta zo pstruha s granátovým jablkom a uhorkou
Daniel Marek
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2024
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2024
Foto: Archív Hotela Elizabeth
2
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
20 minút
na 39 °C
na 39 °C
Postup
-
1
Zmiešame soľ, cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a sušený fenikel. Zmes nasypeme na filety zo pstruha a marinujeme 1 hodinu.
- 2
Potom varíme technikou sous vide na teplote 39 °C asi 20 minút.
- 3
Hotové filety podávame ozdobené zrniečkami granátového jablka, guľôčkami vykrojenými zo šalátovej uhorky, kolieskami reďkovky, kaviárom zo pstruha a mikrobylinkami.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento recept na marinovanú a pošírovanú filetu zo pstruha s granátovým jablkom a uhorkou znie skvele a chutí určite výborne! Kombinácia chutí a textúr je úžasná, a navyše je to skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé tuky, ktoré pstruh obsahuje. Je dôležité zaradiť do jedálnička kvalitné zdroje tukov pre naše zdravie.