Zeleninové lazane

Lazane s paradajkami, cuketou a baklažánom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán umyjeme, pozdĺžne nakrájame na plátky, ktoré osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Potom ich osušíme papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.
  2. Paradajky na špičkách nakrojíme do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou. Po minútke ich schladíme v studenej vode, ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a vnútro vydlabeme zvlášť do misky. Dužinu nahrubo nasekáme.
  3. Papriky rozkrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na kúsky. Cuketu nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame.
  4. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľu restujeme. Pridáme papriku, cuketu, pretlak, soľ, mleté čierne korenie, nasekané bylinky, vybraté stredy z paradajok a podusíme. Asi po desiatich minútach pridáme paradajky a necháme ich prehriať.
  5. Do zapekacej misy dáme tenkú vrstvu zeleninovej zmesi, rozložíme plátky lazaní, prekryjeme časťou zeleninovej zmesi, nanesieme polovicu smotany a plátky baklažánu. Posypeme trochou parmezánu. Navrstvíme opäť zeleninovú zmes, lazane, zeleninu, zvyšok smotany a plátky baklažánu. Vrch posypeme parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.