Kuracie fašírky

Kuracie toliare s cviklovým čatní

Autor receptu: redakcia

Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou cenou a dôkladnosť pred rýchlosťou.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme nasekaný cesnak, necháme prehriať, pridáme nahrubo nastrúhanú očistenú cviklu, rozmixované paradajky, drvenú rascu, podlejeme vodou, ochutíme soľou a korením a dusíme 15 minút, kým nie je cvikla mäkká.
  2. Kým sa dusí čatní, pripravíme toliariky. Z pomletého kuracieho mäsa s nastrúhanou cuketou, nakrájanou cibuľkou, so soľou a s korením vymiešame zmes.
  3. Tvoríme toliariky, ktoré obalíme v pomletých ovsených vločkách premiešaných so strúhaným parmezánom. Restujeme na panvici s trochou olivového oleja z každej strany.
  4. Keď je cvikla hotová, nastrúhame do nej parmezán, pridáme mlieko, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti.