Kuracie fašírky
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Autor receptu: redakcia
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné,
cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť
storakými prílohami, dochutiť vždy inými
bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou
technológiou. S minimálnou námahou vie aj
začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok.
Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu
pred nízkou cenou a dôkladnosť pred
rýchlosťou.
Postup
- Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme nasekaný cesnak,
necháme prehriať, pridáme nahrubo nastrúhanú očistenú cviklu,
rozmixované paradajky, drvenú rascu, podlejeme vodou,
ochutíme soľou a korením a dusíme 15 minút, kým nie je cvikla mäkká.
- Kým sa dusí čatní, pripravíme toliariky. Z pomletého
kuracieho mäsa s nastrúhanou cuketou, nakrájanou
cibuľkou, so soľou a s korením vymiešame zmes.
- Tvoríme toliariky, ktoré obalíme v pomletých ovsených
vločkách premiešaných so strúhaným parmezánom. Restujeme
na panvici s trochou olivového oleja z každej strany.
- Keď je cvikla hotová, nastrúhame do nej parmezán, pridáme
mlieko, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti.