Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 10:21
Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch (fotorecept)
Foto: tejaja

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa práce, čo ocení dnes každý.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
Zelenina:
600 g
1/2 ks
1 ks malá
5 strúčikov
2 stonky
2 stonky
niekoľko stoniek (zelená časť)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cuketu narežeme na kocky, pór na kolieska.

  2. 2

    Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, pór, cuketu a narezanú vňať jarnej cibuľky. Pridáme soľ, tymian a rozmarín a priamo v pekáči premiešame.

    Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch rozložíme stehná a posypeme ich podľa chuti soľou, korením a kurkumou.

    Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 50 minút. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme dozlata.

Diskusia k receptu