Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa práce, čo ocení dnes každý.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cuketu narežeme na kocky, pór na kolieska.
  2. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, pór, cuketu a narezanú vňať jarnej cibuľky. Pridáme soľ, tymian a rozmarín a priamo v pekáči premiešame.
  3. Navrch rozložíme stehná a posypeme ich podľa chuti soľou, korením a kurkumou.
  4. Podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 50 minút. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme dozlata.