Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa práce, čo ocení dnes každý.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cuketu narežeme na kocky, pór na kolieska.
- Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, pór, cuketu a narezanú vňať jarnej cibuľky. Pridáme soľ, tymian a rozmarín a priamo v pekáči premiešame.
- Navrch rozložíme stehná a posypeme ich podľa chuti soľou, korením a kurkumou.
- Podlejeme troškou vody a zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 50 minút. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme dozlata.