Kuracie roládky

Kuracie roládky s bylinkovým fášom a batatmi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, orežeme, osolíme a vyklepeme. Odrezky použijeme na prípravu fášu.
  2. Fáš: Cibuľu a slaninu pokrájame na kocky, opečieme na masti, pridáme cesnak, pokrájané šampiňóny a podusíme. Pridáme smotanu a brandy. Podusíme, necháme jemne odpariť. Do mixéra dáme odrezky z kuracieho mäsa, vajce, čerstvé bylinky a vychladnutú podusenú zmes. Rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou.
  3. Naklepané kuracie prsia naplníme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a varíme sous vide na 90 °C 20 minút. Uvarené vyberieme a pokrájame na 2 cm kolieska. Kolieska opečieme na panvici s maslom, cesnakom a tymianom asi minútu. Upravené kolieska môžeme obaliť v opraženým sezamových semienkach. Podávame s batatovým pyré a vypraženým sladkým zemiakom.
  4. Batatové variácie: Ošúpaný batat pokrájame na rovnaké obdĺžniky. Uvaríme do polomäkka vo vývare, do ktorého sme pridali bylinky. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom vypražíme v horúcej kačacej masti. Zo zvyšných batatov a bieleho zemiaka pripravíme pyré. Cibuľu pokrájame na kocky, speníme na masle, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme podľa potreby soľ a varíme. Uvarené zemiaky precedíme, dáme do mixéra, pridáme kúsok masla a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby pridáme vývar, v ktorom sa varili zemiaky.