Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou fotorecept
Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA. Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini, ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, Zobraziť celý popisTento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA. Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini, ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, ktoré sa pri zmiešaní naplnia omáčkou. Ako sa na Zemplíne zvykne hovoriť, to aby cestovina v ústach „šľupčela“! Ľudia sa rodia, ale aj odchádzajú na večnosť, no spomienky v našich dušiach a srdciach ostávajú! Mäsá sa dajú pripraviť na „bársako“ a prílohy podľa chutí, zvykov i pohľadu do domácej zásobárne. Aj tak še dá i tak še dá!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 ks (bez kostí a kože) |
|
3-4 PL (alebo bravčová masť) |
|
6-7 ks |
|
200 ml pokrájaný |
|
200 ml pokrájaná |
|
250 g |
|
120 g prerastená |
|
2-3 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 KL |
|
120 g (s nálevom) |
|
3-4 strúčiky |
|
139 g (Brie) |
|
330 ml v konzerve (alebo domáci) |
|
2 PL (v paste) |
|
225 ml |
|
200 ml |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Na štarte... Dve hrste sušených hríbov sú už ponorené do vlažnej vody.
-
2
Kuracie prsia som pokrájal na väčšie kúsky a následne ich
-
3
opiekol na slnečnicovom oleji.
-
4
Medzičas som využil na rozkrájanie zväzku mladej cibuľky, póru a polovice červenej cibule.
-
5
Do červenkasta opečené kúsky kuracích pŕs som aj s výpekom preložil do pomocnej misky.
-
6
Pokrájal balenie hlivy ustricovej a
-
7
v hrnci vyškvaril štyri plátky údenej slaniny, presypal pokrájanú zelenú cibuľku, pór i červenú cibuľu, pridal 2 PL masla, premiešal, podusil.
-
8
A zasypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie a paprika mletá sladká), podlial nálevom z namočených sušených húb, premiešal a nechal zovrieť.
-
9
Vsypal som pokrájanú hlivu ustricovú i
-
10
zliate hríby. Opäť zmiešal, podusil a zalial konzervou kuracieho vývaru, obohatil kuracou pastou (Organic Better Than Bouillon),
-
11
rozpučenými a pokrájanými strúčikmi cesnaku i
-
12
kockami „Brie“ syra, premiešal, vložil opečené kúsky kuracích pŕs aj s výpekom,
-
13
zmiešal, vlial „škatuľku šlahetky“ – krabičku šľahačkovej smotany, zo 5-7 minút nechal povariť a zasypal polovicou pokrájanej petržlenovej vňate.
-
14
A za horúca podával s vyvarenými cestovinami bucatini, posypané časťou z druhej polovice pokrájanej petržlenovej vňate.
Diskusia k receptu