Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou fotorecept

sracz - fotkasracz, včera 21:20
Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept)
Foto: sracz

Tento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA. Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini, ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, Zobraziť celý popisTento obed som pripravil na základe osobnej objednávky môjho krajšieho JA. Podmienka bola omáčka s cestovinami bucatini, ktoré sú vyrobené s priebežnými dierkami, ktoré sa pri zmiešaní naplnia omáčkou. Ako sa na Zemplíne zvykne hovoriť, to aby cestovina v ústach „šľupčela“! Ľudia sa rodia, ale aj odchádzajú na večnosť, no spomienky v našich dušiach a srdciach ostávajú! Mäsá sa dajú pripraviť na „bársako“ a prílohy podľa chutí, zvykov i pohľadu do domácej zásobárne. Aj tak še dá i tak še dá!

4-6
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks (bez kostí a kože)
3-4 PL (alebo bravčová masť)
6-7 ks
200 ml pokrájaný
200 ml pokrájaná
250 g
120 g prerastená
2-3 KL
podľa chuti
podľa chuti
2-3 KL
120 g (s nálevom)
3-4 strúčiky
139 g (Brie)
330 ml v konzerve (alebo domáci)
2 PL (v paste)
225 ml
200 ml
250 g



Postup

  1. 1

    Na štarte... Dve hrste sušených hríbov sú už ponorené do vlažnej vody.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia som pokrájal na väčšie kúsky a následne ich

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opiekol na slnečnicovom oleji.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzičas som využil na rozkrájanie zväzku mladej cibuľky, póru a polovice červenej cibule.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do červenkasta opečené kúsky kuracích pŕs som aj s výpekom preložil do pomocnej misky.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájal balenie hlivy ustricovej a

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v hrnci vyškvaril štyri plátky údenej slaniny, presypal pokrájanú zelenú cibuľku, pór i červenú cibuľu, pridal 2 PL masla, premiešal, podusil.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A zasypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie a paprika mletá sladká), podlial nálevom z namočených sušených húb, premiešal a nechal zovrieť.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vsypal som pokrájanú hlivu ustricovú i

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zliate hríby. Opäť zmiešal, podusil a zalial konzervou kuracieho vývaru, obohatil kuracou pastou (Organic Better Than Bouillon),

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    rozpučenými a pokrájanými strúčikmi cesnaku i

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    kockami „Brie“ syra, premiešal, vložil opečené kúsky kuracích pŕs aj s výpekom,

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zmiešal, vlial „škatuľku šlahetky“ – krabičku šľahačkovej smotany, zo 5-7 minút nechal povariť a zasypal polovicou pokrájanej petržlenovej vňate.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A za horúca podával s vyvarenými cestovinami bucatini, posypané časťou z druhej polovice pokrájanej petržlenovej vňate.

    Kuracie prsia s hlivovo-hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu